Menu
Derde plek voor A1 op Copa

Derde plek voor A1 op Copa

Ajax A1 is tijdens het Gestion Copa Amsterdam jeugdtoernooi geëindigd op de derde plek. In de laatste wedstrijd van het driedaagse toernooi overtuigde de A-junioren met een 2-0 winst op zusterclub Ajax Cape Town.

Het elftal van Fred Grim en Ronald de Boer kende een goede start. Al na een minuut scoorde Hristijan Denkovski. De speler, die op stage is bij Ajax A1, schoot bij de eerste aanval zijn elftal naar een 1-0 voorsprong. Verdere kansen waren er voor Ajax (en Ajax Cape Town) in de eerste helft nauwelijks, die werd overschaduwd door een blessure van Abdelmalek El Hasnaoui. De speler, die donderdag een contract tekende bij Ajax, werd met een brancard van het veld gedragen. Over de ernst van de blessure is nog niets bekend.

De Sa in actie tegen Ajax Cape Town. De Sa in actie tegen Ajax Cape Town.

In de tweede helft waren er kleine kansen voor Ajax A1. Maar pas enkele seconden voor het eindsignaal verzekerde het Ajax-team de winst door Sheraldo Becker, die in de vijftigste minuut snoeihard in het doel van de tegenstander schoot; 2-0.

Voor de A1 is het seizoen na de Copa afgelopen en mogen de spelers genieten van een welverdiende vakantie. Vanaf 19 juli beginnen de A-junioren weer met trainen op hopelijk weer een prachtig en succesvol seizoen.


Tekst: Ajax.nl
Foto's: Pro Shots/Stanley Gontha