Menu
Derde plek voor Jong Ajax

Derde plek voor Jong Ajax

Jong Ajax heeft het International Soccers Sevens toernooi in Hong Kong met een fraaie derde plek afgesloten. In de kwartfinale versloeg Jong Ajax het Argentijnse Boca Juniors in de laatste minuten van de extra tijd met een prachtig doelpunt van Johan Kappelhof. In de halve finale werd het team van de trainers Gery Vink en Yannis Anastasiou uitgeschakeld door Celtic (1-0).

Door de vele blessures hadden de trainers Gery Vink en Yannis Anastasiou maar tien spelers tot hun beschikking. Gedurende de wedstrijd, die twintig minuten duurde, stonden zeven spelers op het veld. In de extra tijd (vier minuten) mochten vier spelers de honneurs waarnemen.

Jong Ajax wist een goede indruk achter te laten op het toernooi in Hong Kong. In de kwartfinale, waar het Argentijnse Boca Juniors wachtte, was Jong Ajax de bovenliggende partij. Met sterk positiespel controleerden de beloften van Ajax de wedstrijd in Azië. Johan Kappelhof maakte het enige doelpunt na een voorzet van Florian Jozefzoon. Kappelhof mocht in de extra tijd in het doel staan. ,,We hadden maar vier spelers op de bank en daarom moest ik alle spelers inzetten, die meerdere taken konden uitvoeren’’, legde trainer Vink na afloop uit.

Na enkele uren rust begon de halve finale tegen Celtic. Opnieuw was Jong Ajax de betere ploeg. Het beloftenelftal controleerde de wedstrijd, maar creëerde nog weinig kansen om te scoren. Na twintig minuten spelen stond het scorebord nog steeds op 0-0. Terwijl het publiek al dacht aan een spannende strafschoppenreeks, scoorde Celtic onverwachts en schakelde Jong Ajax uit. Ondanks de uitschakeling heeft het team van Vink en Anastasiou een fraaie derde plek behaald.

Tekst en foto's: Titan 24

Johan Kappelhof als keeper. Johan Kappelhof als keeper.
Florian Jozefzoon haalt hard uit. Florian Jozefzoon haalt hard uit.