Menu
Derde reünie voor oud-spelers

Derde reünie voor oud-spelers

Ajax - Heracles Almelo staat zondag uiteraard in het teken van de spannende strijd om het kampioenschap. Daarnaast vormt de wedstrijd ook het decor van de jaarlijkse reünie voor oud-spelers van Ajax 1. Met 141 oud-spelers wordt het dringen in de Engelenbak, dé plek waar eens per jaar de oude helden verzamelen.

Een duel in de hoofdmacht, of juist 603 wedstrijden achter je naam. Veelscorende Ajacied of juist gespecialiseerd in het voorkomen van doelpunten? Elke speler die ooit is doorgedrongen tot het eerste elftal is welkom bij zijn club. In samenwerking met hoofdsponsor AEGON organiseert Ajax eens per seizoen de officiële reünie voor oud-speler van Ajax 1. Ook zondag wacht veel oud-spelers een mooi programma. Het is sinds 2010 de derde Ajax-reünie voor oud-spelers.

De Ajacieden worden bij binnenkomst in de Amsterdam ArenA direct verrast. Ajax heeft de rode loper uitgerold, letterlijk. De namen van zevenhonderd oud-spelers die ooit in Ajax 1 speelden, staan afgedrukt op de rode loper. Verlaat een Ajacied uit de huidige selectie de club, dan vindt hij bij de volgende reünie zijn naam terug op het tapijt. De spelers in ruste schrijden daarbij over een onvervalste walk of fame. De Ajacieden die hun club hielpen aan de fabuleuze historie zijn op deze wijze samengebracht.

Duim omhoog voor de jaarlijkse Ajax-reünie voor oud-spelers. Duim omhoog voor de jaarlijkse Ajax-reünie voor oud-spelers.

Na een welkom door Edwin van der Sar (naast oud-speler en reünist ook Ajax' directeur marketing) zullen ook Jan Driessen (AEGON) en Thijs Lindeman (Erfgoed Ajax) zich zondag voorafgaand aan de wedstrijd tot de oud-spelers van de club richten. Met een eerste hapje en drankje achter de kiezen bekijken de reünisten het duel met Heracles vanuit de vakken 006 en 007. De tribunedelen zijn net als vorige jaren omgebouwd tot Engelenbak. De term Engelenbak stamt uit De Meer, Ajax' oude stadion voor de ArenA. Het was de koosnaam voor de plek waar selectiespelers, spelersvrouwen en bestuursleden de wedstrijd volgden.

Ook de 'derde helft' staat uiteraard in het teken van het weerzien met oude ploeg- en clubgenoten. Rondom het duel met Heracles staat het officiële programmaboekje Ajax Kick Off grotendeels in het teken van de reünie. Wie zondag wil weten welke oud-Ajacieden een plekje hebben gevonden in de Engelenbak, kan in de Kick Off het complete overzicht aanwezigen terugvinden.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Ajacieden uit alle tijdperken treffen elkaar op de Ajax-reünie. Ajacieden uit alle tijdperken treffen elkaar op de Ajax-reünie.
Thijs Lindeman (coördinator oud-Ajax 1, links) is een van de drijvende krachten achter de reünie. Rechts Johnny Dusbaba. Thijs Lindeman (coördinator oud-Ajax 1, links) is een van de drijvende krachten achter de reünie. Rechts Johnny Dusbaba.