Menu
Derde weerzien met Zlatan in ArenA

Derde weerzien met Zlatan in ArenA

Zlatan Ibrahimovic keert woensdagavond voor de derde keer in een ander shirt terug in de Amsterdam ArenA. De voormalig spits van Ajax trof zijn oude werkgever op 15 september 2004 met Juventus in Amsterdam. Het tweede weerzien was in het najaar van 2010 toen hij met AC Milan naar de ArenA kwam. Dit keer keert hij terug met de Franse kampioen Paris Saint-Germain.

Ibrahimovic speelde tussen 2001 en 2004 in totaal 74 competitiewedstrijden voor Ajax. In die optredens kwam hij tot 35 goals. Zijn doeltreffende slalom in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda in 2004 staat veel fans tien jaar later nog steeds helder voor de geest.

Kort na zijn vertrek uit Amsterdam meldde hij zich op 15 september 2004 in het shirt van Juventus in de ArenA voor de eerste wedstrijd in de groepsfase van de UEFA Champions League. Die ontmoeting eindigde destijds in 1-1. Vier seizoenen geleden kwam Zlatan met AC Milan naar de ArenA. Ook die wedstrijd tegen zijn oude club eindigde in 1-1. De Zweed maakte die avond het doelpunt namens de Italianen.

Het duel tussen Ajax en PSG is uiteraard ook voor Gregory van der Wiel (vertrokken in 2012) en Maxwell (2001-2005) bijzonder. Beide spelers droegen jarenlang het shirt van Ajax.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst (boven) en Pro Shots

Zlatan Ibrahmovic als speler van Juventus in actie tegen Ajax op 15 september 2004. Zlatan Ibrahmovic als speler van Juventus in actie tegen Ajax op 15 september 2004.