Menu

Derde zege op rij voor Ajax Zaterdag

De zaterdagamateurs van Ajax boekten afgelopen weekeinde de derde competitiezege op rij. Na FC Lisse en DOVO moest nu Volendam het ontgelden. Het werd 1-3 in het Palingdorp.

In de eerste helft was Ajax op het moeilijk bespeelbare veld heer en meester. Dick Krommenhoek kopte reeds in de vierde minuut een gave voorzet van Dilshan Fong net naast. Acht minuten later was het wel raak. Doelman Raymond Homoet (hersteld van zijn blessure) bereikte met een verre uittrap Orville Blankendal die beheerst zijn achtste treffer van het seizoen binnenschoof, 0-1.

Vlak daarna gaf Homoet middels zijn sterke wapen, de verre uittrap, achtereenvolgens Jamal Ahaddouch en Dilshan Fong gelegenheid de score te verhogen, maar beide spelers konden hun kans niet verzilveren. Volendam kwam tot dan in het gehele stuk niet voor. De zwartbroeken mochten tien minuten voor rust pas de eerste corner nemen, maar daarmee was alles gezegd. Ajax verprutste voor de thee nog enkele goede mogelijkheden (met name via de ijverige Jamal Ahaddouch), zodat de tweede helft niet helemaal gerust kon worden ingegaan.

Na vijf minuten in de tweede helft moest aanvoerder Aytekin Demirtas het veld ruimen met een schouderblessure. Zijn vervanger Tayron Dekker (eveneens hersteld van z’n blessure) stuurde, net koud in het veld, Blankendal weg. De spits controleerde de bal met z’n borst en schoot de 0-2 binnen.

De wedstrijd leek gespeeld hoewel Volendam eindelijk wat meer liet zien. Een kwartier voor tijd resulteerde dit in de onverwachte aansluitingstreffer. Ex-Ajacied Dion Glumac tikte met buitenkant rechts de bal fraai langs Homoet, 1-2. Hoop doet leven en zo probeerde Volendam Ajax middels lange ballen onder druk te zetten. Gevaarlijk werd het niet. Zeker nadat Ben Zwarthoed tien minuten voor het eindsignaal mocht inrukken met zijn tweede gele kaart, was het verweer van de thuisclub gebroken.

De invallers aan Ajax-kant, Rob de Groot en Arthur Vinkenoog, zorgden voor een mooi slotakkoord. Rivallino Sleur bereikte Rob de Groot, waarna zijn perfecte voorzet door Arthur Vinkenoog werd binnengekopt, 1-3.

Ajax kan door deze overwinning zijn vizier voorlopig richten op de plaatsen vier tot en met zeven. Volgende week komt ARC uit Alphen a/d Rijn op bezoek op de Toekomst.

Opstelling Ajax:

Raymond Homoet; Pierre Tosch, Marc Wolthuis, Michel Pirovano, Rivallino Sleur;
Dick Krommenhoek, Sirik Goeman, Aytekin Demrtas (50. Tayron Dekker), Dilshan Fong (77. Rob de Groot), Orville Blankendal (90. Arthur Vinkenoog), Jamal Ahaddouch .

Bron: www.ajaxzaterdag.nl.