Menu

Dertig Euro 2000-sterren actief tijdens Amsterdam Tournament

Degenen voor wie het Europees kampioenschap niet lang genoeg duurt, moeten zeker naar het Amsterdam Tournament komen, dat op 3 en 5 augustus in de ArenA wordt gehouden. Liefst 30 spelers die nu actief zijn voor de diverse landenteams betreden dan de grasmat. Juventus en Galatasary zijn hofleverancier van Euro 2000 met elk elf spelers, maar de Tournament-deelnemers Lazio Roma, Barcelona, Arsenal en Ajax doen ook een flinke duit in het zakje.

Barcelona heeft, van de vier deelnemers, de meeste spelers rondlopen op Euro2000. Het is jammer dat Winston Bogarde geblesseerd af moest haken, anders zouden het er precies elf zijn geweest. Cocu, de Boertjes, Kluivert, Zenden en Reiziger zijn onderdeel van Oranje, Guardiola, Sergi en Abelardo zijn door de Spaanse bondscoach Camacho geselecteerd en Figo speelde namens Portugal Engeland kapot in de eerste ronde.

Arsenal misstaat met negen internationals eveneens niet in het rijtje. Seaman, Adams en Keown zijn sterren in het Engelse team, Petit, Vieira en Henry stralen in de Franse nationale ploeg en Fredrik Ljungberg komt uit voor de Zweedse equipe. Uiteraard spelen Overmars en Bergkamp in het Oranje van Frank Rijkaard.

De Portugezen Couto en Conciecao spelen in de competitie bij Lazio Roma. Zij zijn echter niet de enige internationals, want Nedved (Tsjechie), Mihajlovic en Stankovic (Joegoslavie) en Paolo Negro en Alessandro Nesta (Italie) vertoefden eveneens de maand juni in Nederland en Belgie.

Van Ajax zijn Jesper Gronkjaer (Denemarken), Aron Winter (Nederland) en de Roemenen Bogdan Lobont en Cristian Chivu van de partij bij de Europese titelstrijd en bij het Amsterdam Tournament.

Kortom. Het Amsterdam Tournament zal bol staan van het talent en is een unieke kans om deze jonge sterren van dichtbij te bewonderen.