Menu
Des Ajax'

Des Ajax'

Ajax en (oud-)Ajacieden spelen vaak de hoofdrol in de voetbalwereld. In de rubriek Des Ajax’ wordt een overzicht gegeven van opvallende nieuwtjes omtrent Ajacieden uit heden en verleden. Deze keer onder meer aandacht voor Tscheu-la Ling.

Maandag 28 januari 2008

Co Adriaanse is vertrokken bij zijn club Al Sadd in Qatar. De voormalig Ajax-coach was in Qatar bezig aan zijn eerste seizoen. De reden van zijn vroegtijdige vertrek is nog niet bekend.

Ronald de Boer vindt het jammer dat Adriaanse het land gaat verlaten. ,,Zijn hand was meteen zichtbaar", zegt hij op Radio 1. ,,Co brengt professionaliteit. Dat heeft Qatar nodig." Of De Boer dit seizoen zelf nog in actie komt in de competitie van Qatar is niet waarschijnlijk. Hij is herstellende van een hernia en heeft zijn contract bij Al Shamal laten ontbinden zodat zijn club een andere speler kan aantrekken. ,,Momenteel revalideer ik", zegt hij. ,,Dit seizoen zie ik mezelf niet meer voetballen. Wat ik volgend seizoen ga doen is nog niet bekend. Met 95 procent zekerheid kan ik zeggen dat ik stop als profvoetballer. Maar zeg nooit, nooit. Misschien voel ik me ineens toch weer heel fit en komt iemand met een mooi plan."

Tscheu-la Ling is te gast bij het televisieprogramma Pauw en Witteman. De voormalig rechtsbuiten van Ajax spreekt over zijn plannen met de Slowaakse club AS Trencin, waar hij eigenaar van is. Donderdag wordt op de Toekomst een oefenwedstrijd gespeeld tussen Jong Ajax en Trencin. Het duel begint om 14.30 uur.

Zondag 27 januari 2008

Wesley Sneijder toont weer eens zijn klasse bij Real Madrid. In de competitiewedstrijd tegen Villarreal maakt hij als invaller de winnende treffer. Het is zijn zesde competitiedoelpunt voor de koploper van de Primera División. Hedwiges Maduro verliest als basisspeler met Valencia met 0-1 van Almeria. De formatie van Ronald Koeman zakt naar de negende plaats op de ranglijst.

Ook als het niet om het echte werk is Rafael van der Vaart belangrijk voor HSV. De aanvoerder van de Noord-Duitse club maakt vier treffers in de met 11-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen SC Egenbüttel.

Woensdag 23 januari 2008

Hedwiges Maduro maakt in het bekerduel met Atlético Madrid zijn debuut voor Valencia. De Almeerder komt in de 50ste minuut het veld in en speelt als rechtshalf. De ploeg van Ronald Koeman wint de wedstrijd met 1-0 en creëert zo een goede uitgangspositie om de halve finales van de Copa del Rey te halen. De return is 30 januari.

Dinsdag 22 januari 2008

Jari Litmanen is alive and kicking. De Fin gaat twee weken meetrainen bij het Londense Fulham FC en hoopt zo een contract af te dwingen en zijn lange loopbaan nieuw leven in te blazen. Litmanen heeft ervaring in de Premier League. De voormalig Ajacied speelde eerder bij Liverpool.