Menu
Des Ajax'

Des Ajax'

Ajax en (oud-)Ajacieden spelen vaak de hoofdrol in de voetbalwereld. In de rubriek Des Ajax’ wordt een overzicht gegeven van opvallende nieuwtjes omtrent Ajacieden uit heden en verleden. Deze keer onder meer aandacht voor Rafael van der Vaart en Erik Heijblok.

Zondag 14 september

Rafael van der Vaart helpt Real Madrid aan de eerste competitiezege van het seizoen. De nieuwkomer bij de regerend landskampioen van Spanje zet zijn ploeg tegen Numancia op een 3-2-voorsprong. Madrid wint het thuisduel uiteindelijk met 4-3.

John Heitinga is aan de beterende hand. Hij herstelt goed van zijn enkelblessure en reist maandag af naar Eindhoven waar hij dinsdag met Atlético Madrid tegen PSV speelt. ,,Ik ga ervan uit dat ik speel”, zegt hij in De Telegraaf. Zijn ploeg verliest zondag overigens met 2-1 van Vallodolid.

Ajax - Roda JC wordt geanalyseerd door twee voormalig topaanvallers van Ajax: Patrick Kluivert en Dennis Bergkamp. De analyse maakt deel uit van de versnelde cursus Coach Betaald Voetbal.

Erik Heijblok onderscheidt zich bij De Graafschap. De doelman, die vorig seizoen nog derde keeper was bij Ajax, verricht tegen Vitesse veel knappe reddingen en zorgt ervoor dat De Graafschap met 1-0 wint. ,,Heijblok is goud waard", schrijft het AD een dag later.

Slechte generale: FK Borac, donderdag tegenstander van Ajax in de UEFA Cup, verliest in de Servische competitie met 2-0 van Partizan Belgrado.

AC Milan wacht na twee speelrondes in de Serie A nog altijd op een zege. De ploeg van Carlo Ancelotti verliest met 2-0 bij Genoa. Clarence Seedorf komt de tweede helft pas in het veld.

Patrick Kluivert en Dennis Bergkamp aan het werk tijdens Ajax - Roda JC. Patrick Kluivert en Dennis Bergkamp aan het werk tijdens Ajax - Roda JC.

Zaterdag 13 september

Ryan Babel helpt Liverpool aan een 2-1-zege op Manchester United. De voormalig Ajax-aanvaller maakt in de 77ste minuut op aangeven van Dirk Kuyt de winnende treffer. Aan die treffer kon Manchester-doelman Edwin van der Sar weinig doen, maar bij de 1-1 ging hij wel de fout in. Hij stompte de bal in de 27ste minuut tegen zijn eigen speler Wes Brown aan, en zag het leer vervolgens in eigen doel belanden.

Woensdag 10 september

Wesley Sneijder heeft de veldtraining hervat bij Real Madrid. De middenvelder blesseerde zich vier weken geleden tijdens een oefenduel met Arsenal aan de knie. Gevreesd werd er voor een herstelperiode van minimaal vier maanden. ,,Het gaat wonderbaarlijk goed”, meldt de ex-Ajacied, die komend seizoen net als in zijn periode in Amsterdam met nummer tien gaat spelen.

Dinsdag 9 september

Henk Spaan blikt in Hard Gras terug op de prestaties van het olympisch elftal. Aan Urby Emanuelson wijdt hij een paar prachtige volzinnen. Deze bijvoorbeeld: ,,Urby, het vorig seizoen bij Ajax nog een geboren lummel, liet de bal over zijn voet glijden zoals vroeger mijn oma de strengen wol langs haar breipennen. Zijn meesterschap was even geruststellend en troostrijk als ooit het hare.”