Menu
Des Ajax'

Des Ajax'

Ajax en (oud-)Ajacieden spelen vaak de hoofdrol in de voetbalwereld. In de rubriek Des Ajax’ wordt een overzicht gegeven van opvallende nieuwtjes omtrent Ajacieden uit heden en verleden. Deze keer onder meer aandacht voor de gloednieuwe website van George Ogararu.

Maandag 26 november

George Ogararu presenteert vol trots zijn eigen website. Op www.ogararu.ro kunnen alle fans van de Roemeen en Ajax zich laven aan fraaie wedstrijdbeelden, foto's en informatie van en over de Roemeense rechtsback. De website is uitgevoerd in een Roemeense en in een Engelse versie.

Leuke voetbalfeitjes op de website van Voetbal International. De redacteuren van VI becijferden welke Europese clubs het langst ongeslagen zijn in competitieverband. Benfica is koploper door 32 duels ongeslagen te blijven. De Portugezen verloren hun laatste competitieduel op 18 november 2006 van Sporting Braga (3-1).
Ajax is terug te vinden in de topvijf. De Amsterdammers gingen op 4 maart voor het laatst onderuit in de Eredivisie. Heerenveen was toentertijd met 0-1 te sterk. De reeks van Ajax beslaat inmiddels 19 duels.

Zondag 25 november

Ajax gaat alleen aan kop na de overwinning op Vitesse. Concurrent Feyenoord verliest drie kostbare punten in en tegen Groningen. De Rotterdammers gaan na een 0-1 voorsprong alsnog met 3-2 onderuit. Na Ajax – Vitesse (4-1) voorspelt trainer Aad de Mos dat de titelstrijd zal gaan tussen Ajax en AZ.
Voorafgaand aan het duel wordt afscheid genomen van Jaap Stam. De voormalige aanvoerder besloot eind oktober een punt te zetten achter zijn imposante carrière. Het afscheid wordt extra gekleurd door vuurwerk, spreekkoren, geschenken en mooie woorden van Ajax-voorzitter John Jaakke.

Rafael van der Vaart toont opnieuw zijn waarde en klasse voor HSV. De Hamburger SV wint met 2-0 van Hansa Rostock. Aanvoerder Van der Vaart tekent die middag voor de openingstreffer. De assist op de oud-Ajacied komt op naam van Romeo Castelen. Met de overwinning blijft HSV in het spoor van Bayern München. Het verschil blijft een punt. Van der Vaart scoorde dit seizoen al acht keer in de Bundesliga. Achter erkende topschutters als Luca Toni en Miroslav Klose bezet ‘de kleine engel’ momenteel de derde plaats op de topscorerslijst van Duitsland.

Tijdens loting voor de kwalificatiepoules voor het WK van 2010 in Zuid-Afrika loot Oranje relatief gunstig. In Durban en onder toeziend oog van bondscoach Marco van Basten wordt Oranje gekoppeld aan Noorwegen, IJsland, Schotland en Macedonië.

Na de fotoshoot voor sponsor Oger hield Ogararu maandagmiddag een balletje hoog in de ArenA. De Roemeense rechtsback wisselde daarvoor wel even snel van schoeisel. De glimmende stappers werden ingeruild voor vertrouwde kicksen. Na de fotoshoot voor sponsor Oger hield Ogararu maandagmiddag een balletje hoog in de ArenA. De Roemeense rechtsback wisselde daarvoor wel even snel van schoeisel. De glimmende stappers werden ingeruild voor vertrouwde kicksen.

Zaterdag 24 november

Tomás Galásek en Angelos Charisteas zijn belangrijk voor hun club 1. FC Nürnberg. Beide oud-Ajacieden dragen een doelpunt bij aan de overwinning van de club uit Neurenberg op Borussia Dortmund. Galásek slaat al na negen minuten zijn slag. Charisteas bewaart zijn treffer voor de slotminuut. De twee oud-Ajacieden nemen de gehele doelpuntenproductie voor hun rekening: 2-0.

Kiki Musampa maakt zijn debuut in het shirt van AZ. De oud-Ajacied is herenigd met zijn oude leermeester Louis van Gaal, de trainer waarmee hij halverwege de jaren negentig ook al mooie momenten beleefde.

Sparta pakt voor eigen publiek een punt tegen FC Twente: 1-1. De in degradatienood verkerende ploeg van assistent-trainer Fred Grim en technisch directeur Danny Blind kan de punten dit seizoen bijzonder goed gebruiken.

Liverpool doet goede zaken op St. James’ Park, de thuishaven van Newcastle United. De Reds spelen zichzelf naar een probleemzege 0-3 overwinning. Ryan Babel neemt een treffer voor zijn rekening. Ook Dirk Kuyt schaart zich onder de doelpuntenmakers.

Vrijdag 23 november

Kees Zwamborn en Willem II gaan uit elkaar. Zwamborn was de voorbije tijd actief in het technisch kader van de Tilburgse club. De oud-Ajacied wil zich weer gaan toeleggen op het trainerschap. Het dienstverband tussen Zwamborn en de Tricolores loopt nu tot 1 december.