Menu
Des Ajax'

Des Ajax'

Ajax en (oud-)Ajacieden spelen vaak de hoofdrol in de voetbalwereld. In de rubriek Des Ajax’ wordt een overzicht gegeven van opvallende nieuwtjes omtrent Ajacieden uit heden en verleden. Deze keer onder meer aandacht voor de rode kaart van Maarten Stekelenburg.

Zondag 7 september

Met Miralem Sulejmani in de basis behaalt Jong Servië een monsterzege op Jong Hongarije: 8-0. Grote man aan de zijde van de Serviërs is Gojko Kacar, die liefst vijf keer het net weet te vinden. Ook Sulejmani laat zich gelden. De Ajax-speler scoort twee maal vanaf de strafschopstip.

Oud-Ajacied Daniel Cruz nekt FC Utrecht in een oefenwedstrijd. De Colombiaan, tegenwoordig spelend voor het Belgische Germinal Beerschot Antwerpen, neemt één van de treffers voor zijn rekening in het met 3-0 gewonnen duel.

Zaterdag 6 september

Grote opluchting in het kamp van het Nederlands elftal. De rode kaart van Maarten Stekelenburg in de wedstrijd tegen Australië (1-2) blijft zonder gevolgen voor het WK-kwalificatieduel tegen Macedonië in Skopje. De Ajax-keeper is wél geschorst voor één vriendschappelijke wedstrijd van het Nederlands elftal. Het wegzenden van Stekelenburg werd ingeleid door een te korte terugspeelbal van John Heitinga. Klaas Jan Huntelaar had daarvoor voor 1-0 gezorgd. Voor de Ajax-spits was het zijn zevende treffer in zijn laatste zeven interlands.

Daniel Cruz had een groot aandeel in de zege van zijn GBA op FC Utrecht. FOTO: PROSHOTS Daniel Cruz had een groot aandeel in de zege van zijn GBA op FC Utrecht. FOTO: PROSHOTS

Een slecht begin van de WK-kwalificatiereeks voor Roemenië. In eigen huis tegen Litouwen heeft voormalig Ajax-doelman Bogdan Lobont drie keer geen antwoord op een inzet van een Litouwer. Zonder de geblesseerde Cristian Chivu weet Roemenië verder weinig klaar te spelen.

In Groep 1 speelt Dennis Rommedahl met 0-0-gelijk tegen Hongarije. De Ajacied komt negentig minuten in actie voor de ploeg van voormalig Ajax-coach Morten Olsen. In dezelfde poule start Zweden matig. In Albanië weten de Scandinaviërs, met Zlatan Ibrahimovic in de basis, niet te winnen: 0-0. Markus Rosenberg zit de gehele wedstrijd op de bank.

Angelos Charisteas is trefzeker voor Griekenland tegen Luxemburg. De aanvaller bepaalt middels een rake strafschop de eindstand op 0-3.

Een aantal Ajacieden zal elkaar treffen in Groep 5. Edgar Manucharyan verliest thuis met 0-2 van Turkije. België wint de eerste wedstrijd in Groep 5 met moeite van Estland (3-2). Wesley Sonck neemt twee doelpunten voor zijn rekening. Jan Vertonghen, Thomas Vermaelen en Jelle van Damme komen ook binnen de lijnen.

Vrijdag 5 september

Jong Oranje weet niet te winnen van Jong Noorwegen: 1-1. Kenneth Vermeer, Siem de Jong en Urby Emanuelson beginnen bij het 'kleine' Oranje in de basis. Gregory van der Wiel valt na een uur in voor de ploeg van Foppe de Haan.