Menu
Des Ajax'

Des Ajax'

Ajax en (oud-)Ajacieden spelen vaak de hoofdrol in de voetbalwereld. In de rubriek Des Ajax' wordt een overzicht gegeven van opvallende nieuwtjes omtrent Ajacieden uit heden en verleden. Deze keer onder meer aandacht voor de twee goals van Klaas Jan Huntelaar namens Real Madrid.


Zondag 22 februari
Co Adriaanse lijkt hard op weg naar een kampioenschap. De voormalige trainer van Ajax hervat met Red Bull Salzburg de Oostenrijkse competitie met een 2-1-zege op concurrent Rapid Wien en staat met een wedstrijd minder gespeeld al zeven punten voor.
Net als Ajax speelt ook Fiorentina een moeilijke thuiswedstrijd. Dankzij goals van Alberto Gilardino en Adrian Mutu wordt een 0-1-achterstand tegen Chievo weggepoetst, 2-1. In dezelfde Italiaanse competitie scoort Clarence Seedorf de winnende treffer tegen Cagliari, 1-0 voor AC Milan.
Twee oud-Ajacieden staan zondagmiddag tegenover elkaar in de Premier League. Nigel de Jong heeft bij Manchester City een basisplaats tegen Liverpool, waarbij Ryan Babel zeven minuten voor tijd invalt. Het wordt 1-1.
Zaterdag 21 februari
Klaas Jan Huntelaar begint in de basis van Real Madrid en betaalt het vertrouwen in klinkende munt uit. Met twee prachtige goals is zijn bijdrage aan de uiteindelijke 6-1-zege op Betis Sevilla groot. Ook Wesley Sneijder komt nog in het veld bij Real Madrid.
Oud-Ajacied Mbark Boussoufa laat zijn voeten spreken tijdens de Belgische voetbaltopper tussen Anderlecht en regerend kampioen Standard Luik. De aanvallende middenvelder scoort zelf twee keer en geeft een assist op een van zijn ploeggenoten. De Brusselse grootmacht wint uiteindelijk met 4-2 en vergroot zodoende de marge op De Rouches tot vier punten.
Donderdag 19 februari
De kans dat Ajax bij het bereiken van de volgende ronde van de UEFA Cup gewoon in Nederland zijn wedstrijd zal spelen, is er niet minder om geworden na vanavond. Ajax wint zelf in Florence (1-0 dankzij Kennedy) en speelt tegen de winnaar van FC Twente - Olympique Marseille. Net zo verrassend als de winst van Ajax in Italiƫ is de winst van Twente in Frankrijk (1-0 Marko Arnautovic). Zowel Twente als Ajax zal er donderdag nog heel hard voor moeten werken om te zorgen voor het Nederlandse affiche, maar hebben behalve de 1-0-voorsprong uiteraard ook het thuisvoordeel.
Woensdag 18 februari
Hedwiges Maduro zet als basisspeler van Valencia een belangrijke stap naar de volgende ronde van de UEFA Cup. In Kiev wordt Dynamo op 1-1 gehouden. Maduro krijgt in de 61ste minuut een gele kaart en speelt de hele wedstrijd.
Dinsdag 17 februari
In Tilburg neemt oud-Ajacied Alfons Groenendijk per direct het hoofdtrainersschap over van Andries Jonker. Jonker was zowel technisch directeur als hoofdtrainer, maar wil de twee banen niet langer combineren. De 44-jarige Groenendijk was drie jaar assistent-trainer bij Ajax en was ook nog speler van de club in de seizoenen 1991-1992 en 1992-1993.