Menu
Des Ajax'

Des Ajax'

Ajax en (oud-)Ajacieden spelen vaak de hoofdrol in de voetbalwereld. In de rubriek Des Ajax' wordt een overzicht gegeven van opvallende nieuwtjes omtrent Ajacieden uit heden en verleden. Deze keer onder meer aandacht voor Wim Schoevaart.


Zondag 29 maart:
Klaas Jan Huntelaar heeft zich met zijn treffer tegen Schotland in de boeken gespeeld, zo meldt VI.nl. De spits van Real Madrid is de zesde naoorlogse voetballer die twaalf keer of meer heeft gescoord in zijn eerste twintig interlands. Faas Wilkes (zeventien goals), Tonny van der Linden, Johan Cruijff (beiden zestien) en John Bosman (dertien) gingen hem voor. Dennis Bergkamp stond net als Huntelaar ook na twintig interlands op twaalf doelpunten.
Zaterdag 28 maart:
Veel WK-kwalificatievoetbal over de hele wereld. Het Nederlands elftal, met Ajacieden Maarten Stekelenburg en Gregory van der Wiel in de basis, wint eenvoudig met 3-0 van Schotland. Oranje gaat met twaalf punten uit vier wedstrijden ruim aan kop in de poule.
Voormalig Ajax-trainer Leo Beenhakker doet minder goede zaken. 'Zijn' Polen verliest met 3-2 bij Noord-Ierland en staat vijfde in groep 3. Oook een nederlaag voor Albanië, dat geleid wordt door Arie Haan. Het elftal van de voormalige Ajacied verliest thuis met 1-0 van het Hongarije van trainer Erwin Koeman.
Ajax Zaterdag 1 verliest met 2-0 van Spakenburg. De ploeg van trainer Constantijn Schouten blijft daarmee voorlopig in de degradatiezorgen. Dinsdag spelen de Ajax-amateurs een oefenwedstrijd tegen Jong Ajax. Het bijzondere duel wordt vanaf 19.30 uur gespeeld en is, vanzelfsprekend, gratis toegankelijk.
Vrijdag 27 maart:
Jan Wouters wordt komend seizoen assistent van Ton du Chatinier bij FC Utrecht. De voormalige speler en trainer van Ajax is momenteel assistent-trainer bij PSV.
Ajax-archivaris en Erelid Wim Schoevaart vierde dinsdag zijn 91ste verjaardag. Onder de vele Ajacieden die de krasse Amsterdammer kwamen feliciteren ook trainer Marco van Basten. Ajax-archivaris en Erelid Wim Schoevaart vierde dinsdag zijn 91ste verjaardag. Onder de vele Ajacieden die de krasse Amsterdammer kwamen feliciteren ook trainer Marco van Basten.

Woensdag 25 maart:
Voormalig Ajax-voorzitter Michael van Praag wordt op het congres van de Europese voetbalbond in Kopenhagen met acht andere gegadigden gekozen in het bestuur van de UEFA. De vorig jaar overleden Jeu Sprengers was de laatste Nederlander in het bestuur.
Willem II meldt dat Alfons Groenendijk ook de komende twee jaar hoofdtrainer is bij Tilburgse club. Dit tot groot ongenoegen van NEC, dat dacht de voormalig assistent-trainer van Ajax al te hebben vastgelegd.
Dinsdag 24 maart:
John Heitinga meldt zich af voor de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Schotland. De speler van Atlético Madrid is nog niet hersteld van een hersenschudding, die hij in het weekend opliep na een botsing met David Navarro van tegenstander Real Mallorca.
Wim Schoevaart is jarig. De clubarchivaris van Ajax wordt 91 jaar en krijgt in de ArenA de felicitaties van onder andere algemeen directeur Rik van den Boog en hoofdtrainer Marco van Basten. Ook een mijlpaal voor Ajacied Ruud Krol: hij viert zijn 60ste verjaardag.