Menu
Des Ajax'

Des Ajax'

Ajax en (oud-)Ajacieden spelen vaak de hoofdrol in de voetbalwereld. In de rubriek Des Ajax’ wordt een overzicht gegeven van opvallende nieuwtjes omtrent Ajacieden uit heden en verleden. Deze keer onder meer aandacht voor Adrie Koster en de succesweek van Frank de Boer.

Zondag 18 november

Frank de Boer sluit de week in stijl af. Nadat hij donderdag zijn diploma Coach Betaald Voetbal kreeg uitgereikt, wordt hij zondag in de Amsterdamse Westergasfabriek winnaar van Panna with the Stars, een onderdeel van het Nederlands Kampioenschap Panna Knock Out. De Ajax-trainer was in de finale te sterk voor soapster Gürkan Küçuksentürk.

Adrie Koster viert zijn 53ste verjaardag ongetwijfeld met een grote glimlach op zijn gezicht. Een jaar geleden stond zijn positie bij RKC Waalwijk onder druk vanwege tegenvallende resultaten. Een week na zijn 52ste verjaardag werd hij ontslagen bij de Brabanders. Nu is hij met Ajax 1 koploper in de Eredivisie: wat er in een jaar allemaal niet kan gebeuren. Gefeliciteerd!

Opnieuw kan er een 2-2-eindstand genoteerd worden tijdens een Klassieker. Ajax B1 en Feyenoord B1 delen op de Toekomst de punten. De Amsterdammers blijven koploper in de competitie. De achterstand van Feyenoord bedraagt na tien duels zes punten.

Een nieuwe lichting trainers: John van den Brom, Alfons Groenendijk, Zeljko Petrovic en Frank de Boer. FOTO: PRO SHOTS. Een nieuwe lichting trainers: John van den Brom, Alfons Groenendijk, Zeljko Petrovic en Frank de Boer. FOTO: PRO SHOTS.

Zaterdag 17 november

Het Nederlands elftal plaatst zich voor het EK voetbal dankzij een 1-0 zege op Luxemburg. Urby Emanuelson is de enige Ajacied die tegen het Groothertogdom in actie komt. John Heitinga en Maarten Stekelenburg bekijken de wedstrijd vanaf de bank. Klaas Jan Huntelaar en Hedwiges Maduro hebben een dag eerder te horen gekregen tot de laatste afvallers te behoren. Het duo is woensdag wel weer van de partij als Oranje tegen Wit-Rusland speelt.

Ook Polen plaatst zich voor het Europees kampioenschap. De formatie van Leo Beenhakker stelt kwalificatie veilig door het België van Jan Vetonghen met 2-0 te verslaan. Het is de eerste keer dat Polen mee gaat doen aan het EK.

Minder leuk nieuws over Hatem Trabelsi. De oud-Ajacied heeft een huurschuld en daarom worden er persoonlijke spullen van hem geveild. Tweehonderd artikelen, waaronder veel relikwieën uit zijn Ajax-tijd, leveren tienduizend euro op. Dat is ongeveer dertig procent van de huurschuld die hij heeft. Trabelsi zelf was niet bij de veiling. Waar de Tunesiër zich momenteel bevindt, is niet bekend.

Vrijdag 16 november
Ismael Urzaiz wordt in Bilbao bij een speciale bijeenkomst gehuldigd door zijn oude club Athletic Bilbao. De Ajax-spits speelde elf seizoenen voor de club en scoorde meer dan honderd treffers.

Donderdag 15 november

Alfons Groenendijk en Frank de Boer krijgen in Zeist hun diploma Coach Betaald Voetbal uitgereikt. De Ajax-trainers kunnen nu overal aan de slag als hoofdcoach, maar Ajax hoopt het duo natuurlijk nog lang bij de club te houden! Ook voormalig hoofd jeugdopleiding John van den Brom ontvangt zijn diploma.

Dinsdag 13 november

Winston Bogarde gaat bij A-jeugd van VVV-Venlo een masterclass verdedigen verzorgen. De oud-Ajacied is door de Limburgers ingehuurd om de jeugdspelers in zes oefensessies de fijne kneepjes van het verdedigingsvak bij te brengen.

Maandag 12 november

Siem de Jong is te gast bij Holland Sport om te vertellen over zijn treffer in de Klassieker. Aan het eind van het programma laat de getalenteerde Ajacied dat hij meer kan dan alleen voetballen. Hij wint met een eindtijd van 23:81 het traditionele afsluitende potje wielrennen van hockeyer Taeke Taekema!