Menu
Des Ajax'

Des Ajax'

Ajax en (oud-)Ajacieden spelen vaak de hoofdrol in de voetbalwereld. In de rubriek Des Ajax’ wordt een overzicht gegeven van opvallende nieuwtjes omtrent Ajacieden uit heden en verleden. Deze keer onder meer aandacht voor Wamberto en Angelos Charisteas.

Dinsdag 30 oktober
De voorselectie van bondscoach Marco van Basten, voor de naderende EK-kwalificatiewedstrijden tegen Luxemburg en Wit-Rusland, kent geen verrassingen. Onder de 26 kanshebbers op een plek in de definitieve selectie zijn vijf Ajacieden. Maarten Stekelenburg, John Heitinga, Urby Emanuelson, Hedwiges Maduro en Klaas Jan Huntelaar horen op 9 november of zij tot het echte keurkorps van Van Basten behoren.

Daags nadat het deelnemersveld van het Mohammad Bin Rashid Tournament (5 en 7 januari 2008) wereldkundig was gemaakt, verschenen paginagrote voorbeschouwingen in verschillende kranten in Dubai. Klaas Jan Huntelaar dook in een van de voorverhalen (bijna) paginagroot op. Daags nadat het deelnemersveld van het Mohammad Bin Rashid Tournament (5 en 7 januari 2008) wereldkundig was gemaakt, verschenen paginagrote voorbeschouwingen in verschillende kranten in Dubai. Klaas Jan Huntelaar dook in een van de voorverhalen (bijna) paginagroot op.

Maandag 29 oktober
Wamberto is weer te bewonderen op de Nederlandse voetbalvelden. De watervlugge oud-Ajacied tekent een contract bij FC Omniworld. Bij de club uit Almere treft de Braziliaan onder meer de trainende ex-Ajacieden Peter Boeve en Peter van Vossen.

Zondag 28 oktober
Ajax assistent-trainer Hennie Spijkerman viert zijn 56e verjaardag. Alsnog hartelijk gefeliciteerd!

Zaterdag 27 oktober
Net als een speelronde eerder slaat Benni McCarthy opnieuw toe voor zijn club Blackburn Rovers. De Zuid-Afrikaan promoveert tegen Tottenham Hotspur de eerste beste kans die hem is gegund tot een treffer. Uiteindelijk loodst ploeggenoot Samba de ploeg uit Blackburn in veilige haven. Tottenham sluit zijn eerste wedstrijd zonder Martin Jol af met een nederlaag: 1-2.

Angelos Charisteas is ook trefzeker namens zijn club 1. FC Nürnberg. Helaas voor de Griek kopt hij de bal in eigen doel. Een curieuze communicatiefout met zijn doelman doet ‘Chari’ de das om. Gesteund door het openingsdoelpunt van Charisteas loopt Wolfsburg uit naar een 3-1 overwinning.

AC Milan weet voor de achtste achtereenvolgende thuiswedstrijd niet te winnen. Vucinic bezorgt de roodzwarte club uit Milan twintig minuten voor tijd kopzorgen door de enige treffer van de middag aan te tekenen: 0-1. Milan-baas Silvio Berlusconi weet waar het aan schort. Het is een gebrek aan rust. Zijn spelers trainen te veel en slapen te weinig…

Een voorbeschouwing in Gulf News. Naast Ajax nemen ook Internazionale en Sport Club Internacional uit Porto Alegre (Brazilië) deel aan het toernooi in de Verenigde Arabische Emiraten. Een voorbeschouwing in Gulf News. Naast Ajax nemen ook Internazionale en Sport Club Internacional uit Porto Alegre (Brazilië) deel aan het toernooi in de Verenigde Arabische Emiraten.