Menu
Des Ajax’

Des Ajax’

Ajax en (oud-)Ajacieden spelen vaak de hoofdrol in de voetbalwereld. In de rubriek Des Ajax' wordt een overzicht gegeven van opvallende nieuwtjes omtrent Ajacieden uit heden en verleden. Deze keer onder meer aandacht voor Daylon Claasen op het WK, het nieuwe record van Zlatan Ibrahimovic en de KNVB Beker.

Zondag 27 september:

Daylon Claasen begint het WK voor spelers tot 20 jaar in Egypte met een gelijkspel. De Zuid-Afrikaanse international lijkt in de openingswedstrijd tegen de Verenigde Arabische Emiraten Onder 20 lang af te koersen op een overwinning. Twee doelpunten van Feyenoorder Kermit Erasmus bezorgen de Zuid-Afrikanen tot aan de blessuretijd een 2-0 voorsprong. In de extra tijd gaat het alsnog mis voor de ploeg van Serame Letsoaka. Een minuut na het verstrijken van de 90ste minuut wordt een penalty benut, waarna de VAE twee minuten later zelfs de 2-2 laten aantekenen. Claasen en zijn ploeggenoten vervolgen het toernooi woensdag met een wedstrijd tegen de leeftijdgenoten uit Hongarije. Op 3 oktober wacht de laatste poulewedstrijd als in Port Said Honduras de tegenstander is.

Ajax wint met 3-0 van ADO Den Haag. Demy de Zeeuw opent de score in de 25ste minuut, na een voorzet van aanvoerder Luis Suarez. In de tweede helft scoren Marko Pantelic en Siem de Jong. Door de ruime overwinning blijft het team van Martin Jol in het kielzog van koplopers PSV en FC Twente.

Zaterdag 26 september:
Liverpool scoort maar liefst zes keer tegen Hull City. Drie treffers staan op naam van goudhaantje Fernando Torres. Voormalig Ajacied Ryan Babel, die de Spanjaard in de tweede helft vervangt, scoort twee keer.

Voormalig Ajacied Zlatan Ibrahimovic wint met zijn Barcelona bij Málaga. Ibrahimovic opent de score nadat hij de geblesseerde Thierry Henry vervangt. De Zweed scoorde tot nu toe in alle wedstrijden van de Catalaanse club. Daarmee vestigt Ibrahimovic een nieuw record. In 1950 was de laatste keer dat een Barcelona-speler in de eerste vijf wedstrijden van het seizoen het net van de tegenstander wist te vinden.

Bayern München bezoekt HSV in de Bundesliga-topper. Het team van voormalig Ajax-trainer Louis van Gaal verliest met 1-0, ondanks een sterke start in de wedstrijd. De zege op Bayern verstevigt de koppositie van HSV in de ranglijst. Bayern bezet momenteel de zevende plaats.

HFC Haarlem wint in de slotfase van FC Den Bosch. Edgar Manucharyan, die verhuurd is aan de eerstedivisionist, opent in de 35ste minuut de score. Met een prachtig lobje laat hij Den Bosch-keeper Zaari kansloos. Vlak voor het eindsignaal, bij een stand van 2-1 voor Den Bosch, maakt Bosschenaar Karreman een eigen doelpunt. In de laatste seconden schiet Ramic Haarlem zelfs nog naar de overwinning.

Donderdag 24 september:
Ajax wint in de tweede ronde van de KNVB Beker met 1-2 van AGOVV. Na een ruststand van 0-0 neemt Ajax een 0-2-voorsprong dankzij goals van Vurnon Anita en een eigen doelpunt van Suart. Nacer Chadli benut een penalty na een overtreding van Maarten Stekelenburg. In de derde ronde van het bekertoernooi spelen de Amsterdammers tegen FC Dordrecht.

Woensdag 23 september:
Vanavond vindt het trainersdiner plaats met de trainers van de Toekomst, hoofd jeugdopleiding Jan Olde Riekerink en de directie. In Brasserie Paardenburg in Ouderkerk aan de Amstel worden alle Ajacieden gastvrij ontvangen. Voor iedereen is het een geslaagde avond.

Dinsdag 22 september:
Jong Ajax treedt in het bekertoernooi op tegen AZ. De landskampioen is te sterk voor de Beloftenkampioen (0-2), ondanks dat het team van Pieter Huistra tot in de verlenging de nul weet te behouden.

Een geslaagde avond voor de trainers van de Toekomst. Een geslaagde avond voor de trainers van de Toekomst.