Menu
Des Ajax'

Des Ajax'

Ajax en (oud-)Ajacieden spelen vaak de hoofdrol in de voetbalwereld. In de rubriek Des Ajax’ wordt een overzicht gegeven van opvallende nieuwtjes omtrent Ajacieden uit heden en verleden. Deze keer onder meer aandacht voor een scorende Julien Escudé in de Champions League.

Zondag 24 februari
Na de winst op NAC, dat net als Ajax op de tweede stond, is Ajax alleen tweede in de Eredivisie. Want hoewel Feyenoord en Heerenveen voor het weekeinde ook evenveel punten hadden, slaagden die clubs er niet in deze speelronde te winnen. Behalve drie punten leverde het duel tegen NAC Ajax ook twee schorsingen op voor het duel tegen Excelsior. Suarez zit voor het eerst een straf uit en ook Bruno Silva moet toekijken. Hij kreeg weliswaar zijn eerste gele kaart als Ajacied, maar in zijn tijd als speler van Groningen liep hij al een aantal keer tegen een gele kaart aan.

Zaterdag 23 februari
Ajax Zaterdag dringt in de districtsbeker doortot de laatste zestien. De Amsterdammers verslaan stadsgenoot Swift, dat uitkomt in de vierde klasse in de zondagcompetitie, met 4-1.

Vrijdag 22 februari
Ajax maakt bekend dat Marco van Basten, John van 't Schip en Rob Witschge voor vier jaar de nieuwe trainersstaf van Ajax vormen. Na het EK richten de dan oud-bondscoaches zich op het werk bij hun club Ajax.

Donderdag 21 februari
Oud-Ajacied Tomás Galásek en Angelos Charisteas laten zich in de UEFA Cup de kaas van het brood eten. Nürnberg lijkt zich te plaatsen voor de volgende ronde ten koste van Benfica, maar in de allerlaatste minuut wordt een 2-0 verkwanseld en wordt het nog 2-2.
Steven Pienaar weet met zijn Everton wel raad met SK Brann en verpulvert de gasten in Liverpool met 6-1. De Zuid-Afrikaan speelt de hele wedstrijd maar scoort niet. Hamburger SV haalt met Nigel de Jong en zonder Rafael van der Vaart de volgende ronde na een 0-0-gelijkspel tegen FC Zürich. HSV had in Zwitserland al gewonnen. Ook Markus Rosenberg is een ronde verder. Werder Bremen won met 0-1 van Sporting Braga, nadat er thuis al met 3-0 was gewonnen. Slavia Praag is Europees uitgespeeld. De ploeg die Ajax uit de Champions League hield, speelde 1-1 op White Hart Lane en had daaraan niet genoeg. In Praag hadden The Spurs namelijk gewonnen (1-2).

Woensdag 20 februari
Julien Escudé scoort namens Sevilla het belangrijke tweede doelpunt tegen Fenerbahce. De Spaanse ploeg, die zonder Tom de Mul speelt, verliest weliswaar met 3-2 maar heeft een goede kans om de thuiswedstrijd winnend af te sluiten en zo verder te komen in de Champions League. Ook Frank Rijkaard doet met zijn Barcelona goede zaken door Celtic met 3-2 in Glasgow te verslaan. Clarence Seedorf speelt 86 minuten met AC Milan bij Arsenal. De wereldkampioen komt, net als Arsenal, niet tot scoren: 0-0.

Dinsdag 19 februari
Weer is de ArenA de nationale hotspot van de nieuwswereld. De ledenraad vergadert en bij de slagboom heeft journalistiek Nederland zich verzameld om informatie los te krijgen over de gevolgen van het rapport Coronel. Menigeen houdt de lippen op elkaar, maar het geduld van de nieuwsjagers wordt beloond. Niemand minder dan Johan Cruijff meldt zich aan de poort van de ArenA. Het Ajax-icoon zal de club gaan adviseren op technisch gebied.

Maandag 18 februari
Jong Ajax verliest onnodig van Jong PSV met 0-1. Jan-Arie van der Heijden speelt voor het eerst een wedstrijd sinds hij vorige maand twee teenblessures opliep. Hij doet de hele wedstrijd zonder problemen mee.

Zondag 17 februari
De perskamer van de Amsterdam ArenA puilt weer eens uit. Dit keer is de presentatie van het onderzoeksrapport van de commissie Coronel de reden dat vele journalisten de weg naar Ajax weer hebben gevonden. De conclusies zijn niet mals en de organisatiestructuur van Ajax moet volgens het rapport op de schop.