Menu
Des Ajax'

Des Ajax'

Ajax en (oud-)Ajacieden spelen vaak de hoofdrol in de voetbalwereld. In de rubriek Des Ajax’ wordt een overzicht gegeven van opvallende nieuwtjes omtrent Ajacieden uit heden en verleden. Deze keer onder meer aandacht voor de recordjacht van Klaas Jan Huntelaar.

Maandag 7 april 2008

Het broertje van Siem de Jong, Luuk, tekent een contract bij De Graafschap. De komende drie jaar zal hij het blauwwit van de Superboeren verdedigen.

Zondag 8 april 2008

Klaas Jan Huntelaar is op recordjacht. Hij maakt tegen De Graafschap zijn 30ste, 31ste en 32ste competitietreffers van het seizoen. Daarmee loopt hij één op één en klimt hij naar de zesde plaats van meest scorende Ajacieden aller tijden (per seizoen). Alleen Henk Groot (41 en 38), Marco van Basten (37), Ruud Geels (34) en Johan Cruijff (33) slaagden er tot nu toe in meer doelpunten te maken. In het klassement voor Europees topscorer is de Hunter koploper Cristiano Ronaldo weer genaderd. De Portugees in dienst van Manchester United scoorde dit seizoen 27 keer, maar heeft zes punten voorsprong op Huntelaar omdat een treffer in de Premier League zwaarder telt dan een treffer in de Eredivisie. Voor Huntelaar was zijn eerste treffer tegen De Graafschap tevens zijn 100ste doelpunt in de Eredivisie.

Karel Bonsink wordt met FC Hilversum kampioen van de eerste klasse. De ploeg van de voormalig Ajacied (Bonsink speelde in seizoen 1979-1980 bij Ajax) hoeft zelf niet in actie te komen om de champagne open te trekken. Concurrent Chabab verliest en dat is voor Hilversum voldoende voor de titel en promotie naar de hoofdklasse.

John Heitinga signeerde vrijdag een billboard. John Heitinga signeerde vrijdag een billboard.

Zaterdag 5 april 2008

Wesley Sneijder is belangrijk voor Real Madrid. De aanvallende middenvelder zet Real Madrid in de uitwedstrijd tegen Mallorca op een 1-0-voorsprong. Dat het uiteindelijk 1-1 wordt, heeft voor de koploper in de Primera División geen ernstige gevolgen. Directe concurrenten FC Barcelona (0-0 tegen Getafe) en Villarreal (2-0 verlies bij Sevilla) morsen namelijk ook punten. Voor Sneijder is het zijn zevende competitietreffer dit seizoen.

Markus Rosenberg maakt een indrukwekkend snelle goal in de Bundesliga. De ex-Ajacied scoort al na 39 seconden voor Werder Bremen in de competitiewedstrijd uit bij Herta BSC. De Zweed tekent daarmee voor het snelste doelpunt van het seizoen. Werder Bremen wint het duel met 2-1. Ook Petri Pasanen speelt de hele wedstrijd mee.

Vrijdag 4 april 2008

Op de training van vrijdag verschijnt opeens een man met een grote koker in zijn hand. De man is een groot Ajax-fan en hij is via een verkoopsite aan een billboard gekomen waarop John Heitinga een prominente rol heeft. Eerder had Don Izaks, want zo heet de bezitter van het billboard, al eens iets geveild voor de Johan Cruijff Foundation. Nu hij deze megaposter van John Heitinga voor een goed doel wil veilen, viel de keus al snel op de Bart Foundation. Daar is Heitinga immers ambassadeur van. De Ajacied zet een prachtige handtekening op het unieke billboard.
Op Don's website www.ajax1.nl kunnen belangstellenden een bod uitbrengen. De hoogste bieder wordt de nieuwe eigenaar van het gesigneerde billboard. Het geld wordt door de bieder rechtstreeks overgemaakt aan de Bart Foundation. Als Don het seintje krijgt van de Foundation dat het bedrag is bijgeboekt, stuurt hij de poster toe.

Donderdag 3 april 2008

Riek van der Linden hoopt op 10 april haar honderdste verjaardag te vieren. Afgelopen woensdag ging de Ajacied al op de foto met de selectie. De 99-jarige is al bijna een eeuw fan van de Amsterdamse voetbalclub.

Riek van der Linden, bijna 100 jaar, ging op de foto met Ajax. Riek van der Linden, bijna 100 jaar, ging op de foto met Ajax.