Menu
Des Ajax'

Des Ajax'

Ajax en (oud-)Ajacieden spelen vaak de hoofdrol in de voetbalwereld. In de rubriek Des Ajax’ wordt een overzicht gegeven van opvallende nieuwtjes omtrent Ajacieden uit heden en verleden. Deze keer onder meer aandacht voor het onderzoek waaruit blijkt dat Ajax de populairste club van Nederland is.

Zondag 23 december
Steven Pienaar doet zijn club Everton de das om tegen Manchester United. Omdat hij bij de stand 1-1 een onnodige overtreding maakt, krijgt Manchester een penalty. Ronaldo schiet raak en Everton verliest.

Zaterdag 22 december
Uit een recent onderzoek van Sport+Markt AG in opdracht van de Eredivisie CV blijkt dat Ajax de populairste club is van voetballiefhebbers. De 607 ondervraagden mochten een top 3 samenstellen. Het pas bekend gemaakte resultaat van het onderzoek dat in mei 2007 werd afgenomen was als volgt: 1. Ajax, 2. PSV, 3. AZ, 4. Feyenoord en 5. sc Heerenveen.

Donderdag 20 december
Oud-Ajacied Steven Pienaar is weer eens op een Nederlandse voetbalveld te bewonderen. De Zuid-Afrikaan wint in het DSB stadion met Everton van AZ, 2-3 en daardoor zijn de Alkmaarders uitgeschakeld. Behalve Everton, waarbij ook Andy van der Meyde nog onder contract staat, is ook FC Nürnberg een ronde verder. De club van de voormalige Ajacieden Tomás Galásek en Angelos Charisteas wint in Griekenland, mede dankzij een goal van Charisteas, met 1-3.
In een andere poule wordt HSV groepswinnaar. Rafael van der Vaart en Nigel de Jong beginnen in het laatste duel tegen Basel in de basis, maar weten de zege niet te bemachtigen. Het wordt 1-1.