Menu
Des Ajax’

Des Ajax’

Ajax en (oud-)Ajacieden spelen vaak de hoofdrol in de voetbalwereld. In de rubriek Des Ajax' wordt een overzicht gegeven van opvallende nieuwtjes omtrent Ajacieden uit heden en verleden. Deze keer onder meer aandacht voor Ajax' eerste officiële Europese wedstrijd van het seizoen tegen Slovan Bratislava en de Spaanse Supercup.

Zondag 23 augustus:
Ajax weet niet te scoren in het vierde competitieduel tegen Sparta Rotterdam. Aanvoerder Luis Suarez creëert veel kansen, maar een treffer volgt niet. Ook Siem de Jong en Miralem Sulejmani krijgen grote mogelijkheden om Ajax op een voorsprong te brengen. De wedstrijd tegen Sparta eindigt doelpuntloos.

Barcelona verovert de Spaanse Supercup ten koste van Athletic Bilbao. De Catalaanse club wint met 3-0 door doelpunten van Lionel Messi (2x) en Bojan Krkic. Oud-Ajacieden Zlatan Ibrahimovic en Maxwell debuteren in deze wedstrijd.

Het Turkse Galatasaray, onder leiding van oud-Ajacied Frank Rijkaard, wint met 4-1 van Kayserispor. Galatasaray heeft geen punten verloren en staat na drie speelrondes bovenaan de ranglijst.

Club Brugge, onder leiding van voormalig Ajax-trainer Adrie Koster, speelt gelijk tegen KV Kortrijk (2-2). Club Brugge komt na veertig minuten op een 2-0-voorsprong, maar incasseert gauw twee tegendoelpunten waaronder een penalty. Anderlecht is met twaalf punten koploper in de Belgische competitie. Club Brugge staat op de vijfde plaats.

Donderdag 20 augustus:
Ajax wint met 5-0 van Slovan Bratislava. In de eerste wedstrijd van het Europese tweeluik vindt Luis Suarez maar liefst vier keer het doel van de tegenstander. Mitchell Donald heeft het laatste woord als hij de 5-0 scoort. De return vindt donderdag 27 augustus plaats in Slowakije. De winnaar van de dubbele confrontatie plaatst zich voor de groepsfase van de Europa League.

Woensdag 19 augustus:
Voormalig Ajax-trainer Henk ten Cate verliest met zijn Panathinaikos met 3-2 van Athletico Madrid. De Grieken dreigen hierdoor de groepsfase van de Champions League te missen. Dinsdag 25 augustus vindt de return plaats in Madrid.