Menu
Des Ajax'

Des Ajax'

Ajax en (oud-)Ajacieden spelen vaak de hoofdrol in de voetbalwereld. In de rubriek Des Ajax' wordt een overzicht gegeven van opvallende nieuwtjes omtrent Ajacieden uit heden en verleden. Deze keer onder meer aandacht voor de Copa Amsterdam en de verjaardag van Ajax.


Zondag 22 maart:
Klaas Jan Huntelaar verkeert in topvorm. Mede dankzij twee treffers van de voormalige Ajax-spits wint Real Madrid thuis met 3-0 van Almeria. Voor Huntelaar zijn het zijn zevende en achtste doelpunt in Madrileense dienst.
Ajax verslaat in Breda NAC met 0-3. Ismaïl Aissati eist de hofdrol op met uitmuntend spel en Luis Suarez maakt zijn zestiende doelpunt van het seizoen. Daarmee stijgt hij naar de tweede plaats op de topscorerslijst.
Liverpool verslaat Aston Villa met 5-0. De ploeg van Ryan Babel, die niet in actie kwam, heeft nu nog maar één puntje minder dan Manchester United. De koploper heeft wel één duel minder gespeeld.
Siem de Jong is alsnog opgeroepen voor Nederland B. De middenvelder is door bondscoach Johan Neeskens bij de groep gehaald als vervanger van de niet fitte Danny Holla. Naast De Jong maken ook Rob Wielaert, Kenneth Vermeer en Urby Emanuelson deel uit van Nederland B, dat oefenwedstrijden speelt tegen Jong Italië en Jong Duitsland.
Internazionale verslaat Reggina met 3-0 dankzij twee treffers van Zlatan Ibrahimovic. De ploeg van José Mourinho blijft hierdoor ruim koploper in de Serie A. Juventus staat tweede met zeven punten achterstand.
Frank de Boer en Michel Kreek waagden zich tijdens het verjaardagsfeest van Ajax aan een potje tafelvoetbal. Foto: Sander Nieuwenhuys Frank de Boer en Michel Kreek waagden zich tijdens het verjaardagsfeest van Ajax aan een potje tafelvoetbal. Foto: Sander Nieuwenhuys

Zaterdag 21 maart:
Ajax werd woensdag 109 jaar en viert daarom zaterdag op de Toekomst nog een feestje voor personeel, vrijwilligers, leden en Ereleden. Gordon en Ben Cramer geven een spetterend optreden en er wordt ook fanatiek getafelvoetbald.
Manchester United lijdt opnieuw puntenverlies. Fulham is met 2-0 te sterk voor de tot voor kort onaantastbaar geachte ploeg van Edwin van der Sar.
Vrijdag 20 maart:
In de nieuwsbrief van de Gestion Copa Amsterdam staat dat Frank de Boer de loting van het internationale jeugdtoernooi zal verrichtten. Het toernooi wordt zoals altijd gespeeld op het hoofdveld van FC Blauw Wit Amsterdam en vindt plaats van 30 mei tot en met 1 juni. Naast Ajax zijn Real Madrid, Chelsea, AZ, Watford, Rosenborg, Chivas Guardalajara en FC Noord-Holland (FCNH) de deelnemers. De loting vindt plaats op woensdag 8 april.
Bondscoach Bert van Marwijk geeft tijdens een persconferentie aan dat Maarten Stekelenburg de komende interlands van Oranje het doel verdedigt. ,,Maarten heeft nog altijd de meeste internationale ervaring, zeker in interlands. Bovendien is hij van alle Nederlandse doelmannen het best vóór zijn doel, dat spreekt ook in zijn voordeel."
Woensdag 18 maart:
Ajax viert zijn 109de verjaardag in stijl. André Rieu geeft voorafgaand aan de UEFA Cupwedstrijd tegen Marseille een optreden en zorgt voor een ongekende sfeer in de ArenA. Ajax speelt één van zijn betere wedstrijden en dwingt een verlening af. Daarin maken de Fransen in de 109de minuut de 2-2, waardoor het Europese seizoen er toch opzit voor de ploeg van Marco van Basten.