Menu
Des Ajax'

Des Ajax'

Ajax en (oud-)Ajacieden spelen vaak de hoofdrol in de voetbalwereld. In de rubriek Des Ajax' wordt een overzicht gegeven van opvallende nieuwtjes omtrent Ajacieden uit heden en verleden. Deze keer onder meer aandacht voor de overwinning van het Nederlands elftal op Macedonië en een wonderschoon doelpunt van John Goosens.


Zaterdag 4 april
Het Nederlands getinte Real Madrid boekt een kleine zege bij Málaga. Oud-Ajacieden Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder en Klaas Jan Huntelaar staan in het basiselftal. Ondanks een aantal goede kansen, waaronder een afstandsschot van Sneijder, winnen de Madrilenen slechts met 0-1. Het enige doelpunt in de wedstrijd staat op naam van Gonzalo Higuain. De achterstand op koploper Barcelona is daarmee zes punten.
Liverpool wint moeizaam van Fulham met 0-1. Yosi Benayoun scoort in de negentigste minuut namens Liverpool. Ryan Babel, die in de tweede helft het veld betreedt, mist een grote kans om op voorsprong te komen. Ondanks de overwinning van Liverpool in Craven Cottage heeft Machester United de koppositie overgenomen. De Manucians, die een wedstrijd minder hebben gespeeld, verslaan Aston Villa in eigen huis met 2-1.
Vrijdag 3 april
John Goossens bekroont zijn eerste optreden in de basis bij NEC met een wonderschoon doelpunt in de 78ste minuut. Daarmee zet de voormalige Ajacied, die in februari naar Nijmegen overstapte, zijn nieuwe club naast FC Twente. Goossens bewijst zo Ajax een dienst want Twente verliest in strijd om de tweede plaats twee belangrijke punten.
Nourdin Boukhari keert volgend seizoen niet terug bij NAC. De oud-Ajacied bevalt de Bredase formatie uitstekend, maar de club ontbeert de financiële middelen om hem te behouden.
Een dag na de wedstrijd Oranje - Macedonië verlaat Dutchie de Amsterdam ArenA. De mascotte van het Nederlands elftal zag dat zijn team liefst zes punten, zeven goals en nul tegendoelpunten vergaarde in het Amsterdamse stadion. Een dag na de wedstrijd Oranje - Macedonië verlaat Dutchie de Amsterdam ArenA. De mascotte van het Nederlands elftal zag dat zijn team liefst zes punten, zeven goals en nul tegendoelpunten vergaarde in het Amsterdamse stadion.

Woensdag 1 april
Gregory van der Wiel en Maarten Stekelenburg winnen met het Nederlands elftal het kwalificatieduel tegen Macedonië met 4-0. De twee Ajacieden spelen de volle negentig minuten mee in de Amsterdam ArenA. Oranje is met vijftien punten koploper in de poule. Het team van Bert van Marwijk moet nog maar een punt binnenhalen om een ticket voor het WK te bemachtigen.
Thomas Vermaelen verliest met het Belgisch elftal de uitwedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina met 1-2. Een paar dagen ervoor ging het team van bondscoach René Vandereyken in eigen huis ook al onderuit tegen Bosnië: 4-2. Het bereiken van het WK in Zuid-Afrika lijkt een onmogelijke klus te zijn. De Belgen staan vierde in de poule met zeven punten, acht minder dan Bosnië dat de tweede plaats bezet.
Abubakari Yakubu is bezig aan zijn laatste seizoen bij Vitesse. De Arnhemse voetbalclub heeft besloten het aflopende contract van de oud-Ajacied niet te verlengen. Ook met Cees Keizer, die in de jeugd bij Ajax speelde, wil Vitesse niet verder.