Menu
Des Ajax'

Des Ajax'

Ajax en (oud-)Ajacieden spelen vaak de hoofdrol in de voetbalwereld. In de rubriek Des Ajax’ wordt een overzicht gegeven van opvallende nieuwtjes omtrent Ajacieden uit heden en verleden. Deze keer onder meer aandacht voor de Ajacieden in Oranje.

Zondag 10 februari 2008

Edwin van der Sar verliest met Manchester United de derby tegen Manchester City met 2-1. Voor aanvang van de wedstrijd op Old Trafford is er een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan de Manchester United-vliegtuigramp van 1958. Vijftig jaar geleden stortte een vliegtuig met de hele selectie van ManUnited neer bij München. Acht spelers van de Engelse club en drie officials kwamen daarbij direct om het leven.

Ryan Babel speelt met Liverpool 0-0 gelijk in de topper tegen Chelsea. Babel begint in de basis, maar wordt na zeventig minuten naar de kant gehaald.

Real Madrid verstevigt zijn koppositie in de Primera División door met 7-0 te winnen van Valladolid. Wesley Sneijder doet niet mee bij de Koninklijke. Hij zit een schorsing uit. De voorsprong op het Barcelona van Frank Rijkaard bedraagt nu acht punten. Barça speelde zaterdagavond 1-1 gelijk in en tegen Sevilla.

De scorende debutant: wat bij Ajax bijna een traditie is, gebeurt ook bij AC Milan. Alberto Paloschi maakt tijdens zijn eerste wedstrijd voor Milan het winnende doelpunt. Siena wordt met 1-0 verslagen. Clarence Seedorf speelt alleen de tweede helft voor de ploeg van Carlo Ancelotti.

Sinds de komst van Hedwiges Maduro begint Valencia langzaam maar zeker lekker te draaien. De club van trainer Ronald Koeman verslaat in eigen huis Real Betis met 3-1: de tweede zege op rij. Maduro speelt het eerste uur van de wedstrijd. Valencia leidt dan al met 2-1.

Zaterdag 9 februari 2008

Er gaat geen Des Ajax’ meer voorbij of er is nieuws over Rafael van der Vaart. De speler van HSV opent in de uitwedstrijd tegen Bayer Leverkusen de score. Het is zijn tiende treffer in zestien Bundesligaduels. Helaas voor Van der Vaart en zijn ploeggenoten eindigt de wedstrijd in een gelijkspel. Bayer Leverkusen trekt de stand in de tweede helft gelijk.

Woensdag 6 februari 2008

Het Nederlands elftal maakt indruk tijdens de oefenwedstrijd in en tegen Kroatië. De Oost-Europeanen worden mede dankzij doelpunten van Klaas Jan Huntelaar en John Heitinga met 0-3 verslagen. Naast de twee doelpuntenmakers doet ook Urby Emanuelson mee tegen de Kroaten. Hij valt een kwartier voor tijd in voor Huntelaar. Maarten Stekelenburg blijft de hele wedstrijd op de bank. Naast de vier spelers is er nog een Ajacied aanwezig in Split: Ricardo de Sanders. De fysiotherapeut stopt aan het eind van het seizoen bij Ajax om zich helemaal toe te leggen op Oranje. In Split kan hij alvast een beetje wennen aan zijn nieuwe baan.