Menu
Des Ajax'

Des Ajax'

Ajax en (oud-)Ajacieden spelen vaak de hoofdrol in de voetbalwereld. In de rubriek Des Ajax’ wordt een overzicht gegeven van opvallende nieuwtjes omtrent Ajacieden uit heden en verleden. Deze keer onder meer aandacht voor Nigel de Jong die zijn ploeg naar de derde plaats loodst.

Zondag 2 maart

Met zijn twee goals tegen Excelsior heeft Klaas Jan Huntelaar zich weer op het podium genesteld in de strijd om ESM Gouden Schoen. De Ajacied staat tweede achter Christiano Ronaldo van Manchester United. Huntelaar heeft 39 punten, Ronaldo 42. Toch heeft 'The Hunter' meer goals achter zijn naam; 26 om 21, maar goals gemaakt in de Eredivisie tellen voor 1,5 en in de Premier League voor twee. Derde staan Adebayor van Arsenal en Fabiano van Sevilla met een score van 38. Ook Spaanse doelpunten tellen voor twee.

Op de Toekomst wordt een bijzondere wedstrijd gespeeld. Het Nederlands Burgemeesterselftal, dat officieel is geregistreeerd bij de KNVB(!), treedt aan tegen een elftal dat bestaat uit spelers van ABN AMRO en Ajax. De Ajacieden winnen met 3-1 van de burgervaders. ABN AMRO doneert vijfduizend euro aan het elftal dat speelt voor de Leprastichting.

De competitie kan volgende week weer spannend worden. Een uitblinkende Cedric van der Gun zorgt er namelijk mede voor dat FC Utrecht met 3-1 van PSV wint. Volgende week staat het treffen tussen PSV en Ajax op het programma. Vorig seizoen won Ajax met 1-5 in Eindhoven. Toen scoorden Huntelaar (2), Sneijder, Gabri en Perez namens Ajax.
Nigel de Jong scoort zijn eerste competitietreffer voor HSV van dit seizoen. De oud-Ajacied doet dat op aangeven van Rafel van der Vaart. HSV wint met 4-1 en omdat Bayer Leverkusen verloor, staat HSV nu alleen op de derde plaats.
Internazionale verliest voor het eerst dit seizoen een competitiewedstrijd. De ploeg van oud-Ajacieden Maxwell, Chivu en Ibrahimovic gaat met 1-0 onderuit tegen Napoli.

Zaterdag 1 maart
Door de nederlaag van Ajax A1 zakt de ploeg van trainer Sonny Silooy op de ranglijst van de Shell Eredivisie naar de vierde plaats achter AZ, Sparta en Feyenoord. De nummers 5 en 6 hebben drie punten minder dan Ajax maar nog wel een wedstrijd tegoed.
Hedwiges Maduro haalt het einde van de wedstrijd van Valencia tegen Espanyol niet. De Almeerder wordt na twee keer geel van het veld gezonden. Valencia, met trainer Ronald Koeman en een eveneens 'rood' krijgende assistent Tonny Bruins Slot, verliest met 2-0.

Donderdag 28 februari
Twee voormalige Ajacieden staan in Spanje als trainers tegenover elkaar in Barcelona. In een wedstrijd om de Copa del Rey eindigt Valencia - Barcelona in 1-1.