Menu
Des Ajax'

Des Ajax'

Ajax en (oud-)Ajacieden spelen vaak de hoofdrol in de voetbalwereld. In de rubriek Des Ajax’ wordt een overzicht gegeven van opvallende nieuwtjes omtrent Ajacieden uit heden en verleden. Deze keer onder meer aandacht voor de opening van de Klaas Jan Huntelaar Tribune.

Vrijdag 28 september

Urby Emanuelson, Klaas Jan Huntelaar, John Heitinga, Maarten Stekelenburg en Hedwiges Maduro maakten al deel uit van de voorlopige selectie van Oranje. Het Nederlands elftal komt op 13 oktober in actie tegen Roemenië (uit). Op 17 oktober wacht de thuiswedstrijd tegen Slovenië.
Vandaag ontvangen ook andere Ajacieden een (voorlopige) uitverkiezing voor een vertegenwoordigend elftal. Zo maken Gregory van der Wiel en Mitchell Donald kans op speelminuten met Jong Oranje. Het keurkorps van coach Foppe de Haan speelt op 12 oktober een EK-kwalificatieinterland in Talinn tegen Jong Estland. Beide Ajacieden maken ook deel uit van de voorlopige selectie van het olympisch elftal. De olympische ploeg speelt op 16 oktober in Roosendaal vriendschappelijk tegen Schotland.

Dennis Rommedahl, Jan Vertonghen en George Ogararu behoren, getuige hun uitverkiezing, tot de beste spelers van respectievelijk Denemarken, België en Roemenië. De Denen ontvangen op 13 oktober Spanje en op 17 oktober Letland. België speelt tweemaal thuis, eerst tegen Finland en daarna tegen Armenië. Roemenië ontvangt eerst Nederland, daarna speelt het in en tegen Luxemburg.

Donderdag 27 september

Klaas Jan Huntelaar opent in het stadion van AGOVV de Klaas Jan Huntelaar Tribune. De spits speelde in het seizoen 2003-2004 bij de eerstedivisionist uit Apeldoorn. Huntelaar was dat seizoen met 26 treffers in 35 duels zeer succesvol. De aanvaller maakte in elk geval genoeg indruk om een tribune naar zich vernoemd te krijgen. Huntelaar (24) is zeer vereerd met het bijzondere eerbetoon.

Zanger Dries Roelvink luistert de openingsceremonie op met zijn zangkunsten. In Apeldoorn loopt Huntelaar naast heel veel fans ook oud-Ajacied John van den Brom tegen het lijf. Tot afgelopen seizoen was Van den Brom hoofd jeugdopleiding van Ajax. AGOVV is zijn eerste klus als hoofdtrainer.

Geflankeerd door jonge AGOVV-spelers poseert Klaas Jan Huntelaar voor de naar hem vernoemde tribune in het stadion van de Apeldoornse club. Foto: PRO SHOTS/ Peter Lous Geflankeerd door jonge AGOVV-spelers poseert Klaas Jan Huntelaar voor de naar hem vernoemde tribune in het stadion van de Apeldoornse club. Foto: PRO SHOTS/ Peter Lous

Real Madrid gaat na de overwinning op Real Betis opnieuw aan kop in de Spaanse Primera Division. De Madrilenen, met Wesley Sneijder in de basis, winnen met 2-0 van de opponent uit Sevilla. Raul (uit een penalty) en Baptista (omhaal) verzorgen de doelpunten.

Kiki Musampa loopt stage bij Sunderland. De oud-speler van onder meer Ajax, Manchester City en Malaga wacht binnenkort ook een proefwedstrijd met de reserves van de club uit Sunderland. Daarna neemt manager Roy Keane de beslissing of de linkspoot al dan niet een contract wordt aangeboden. De laatste club die Musampa diende was Trabzonspor. Sinds zijn vertrek bij de Turkse club is de speler clubloos.

Wesley Sneijder is niet alleen op het veld van waarde voor Real Madrid. De middenvelder blijkt ook in commercieel opzicht een succesvolle aankoop. De shirts met de naam en het rugnummer (23) van de oud-Ajacied zijn op dit moment de meest gevraagde tenues in de fanshop van de Madrilenen. Dagelijks gaan ruim vijftig Sneijdershirts over de toonbank.

Woensdag 26 september

Zlatan Ibrahimovic blijft zich in positieve zin onderscheiden bij Internazionale. In de midweekse thuiswedstrijd tegen Sampdoria bezorgt de Zweed zijn ploeg al in de eerste helft een 2-0 voorsprong. Ibrahimovic knalt de 1-0 onhoudbaar hard voorbij de keeper. Aan zijn 2-0 gaat een fraaie individuele actie vooraf. Luis Figo bepaalt de eindstand op 3-0.

Clarence Seedorf en zijn AC Milan komen niet voorbij Palermo. In de extra tijd wordt Milan-doelman Zeljko Kalac geklopt door een vrije trap van Fabrizio Miccoli. De Rossoneri verliezen op de valreep met 2-1. De treffer van Seedorf helpt de Milanezen dus weinig. De nederlaag is illustratief voor de povere seizoensstart van de roodzwarten uit Milan. AC Milan houdt zich na vijf speelrondes op in de middenmoot van de Serie A.