Menu
Des Ajax'

Des Ajax'

Ajax en (oud-)Ajacieden spelen vaak de hoofdrol in de voetbalwereld. In de rubriek Des Ajax' wordt een overzicht gegeven van opvallende nieuwtjes omtrent Ajacieden uit heden en verleden. Deze keer onder meer aandacht voor het driehonderdste profduel van Robbie Wielaert.


Zondag 8 maart
Rob Wielaert heeft een mooie wedstrijd uitgekozen om zijn eerste doelpunt in dienst van Ajax te maken. Het duel tegen ADO Den Haag is het driehonderdste duel van de verdediger in het betaald voetbal. Het eerste duel speelde Wielaert in het seizoen 1997-1998 in dienst van PSV. Daarna volgden de clubs FC Den Bosch (een jaar Eredivisie en een jaar Eerste Divisie), weer PSV, NEC en FC Twente. In totaal maakte Wielaert, sinds januari Ajacied, daarin zeventien doelpunten.
Ajax' concurrent om de tweede plaats, FC Twente, komt in de blessuretijd met de schrik vrij tegen PSV. De Eindhovenaren lijken het verschoven duel - Twente moest de grasmat nog vernieuwen - te gaan winnen, maar net als in het bekerduel tegen De Graafschap valt er helemaal aan het einde van de wedstrijd nog een treffer voor Twente.
Zaterdag 7 maart
Klaas Jan Huntelaar schiet zijn vierde treffer voor Real Madrid binnen. Helaas voor de equipe van de oud-Ajacieden Huntelaar, Sneijder en Van der Vaart levert dat geen overwinning op. Tegen de ploeg van de kersverse vader John Heitinga blijft het bij 1-1. Heitinga zelf vraagt om een wissel. Kramp in de kuiten, veroorzaakt door slaapgebrek, breekt de jonge vader op.
Net als Ajax verliest Olympique Marseille twee punten in de competitie. En net als de Amsterdamse tegenstrever van aanstaande donderdag, gebeurt dat tegen een laaggeklasseerde ploeg. Tegen Valenciennes, de nummer 16, blijft het 0-0. De ploeg van trainer Erik Gerets heeft nu vier punten achterstand op koploper Lyon.
Donderdag 5 maart
John Heitinga is voor de eerste keer vader geworden. Zijn vriendin schenkt het leven aan een meisje, Jezebelle.
Oud-Ajacied Nourdin Boukhari scoort voor zijn club NAC de gelijkmaker in het DSB-stadion tegen AZ. In de kwartfinale van de beker schakelt NAC vervolgens verrassend de ploeg van oud-Ajax-trainer Louis van Gaal uit door een goal van Anthony Lurling, 1-2.
Woensdag 4 maart
Nigel de Jong valt twee minuten na rust in het competitieduel tegen Aston Villa geblesseerd uit. De Amsterdammer, in de winterstop door Manchester City overgenomen van Hamburger SV, ziet zijn City met 2-0 winnen.