Menu
Des Ajax'

Des Ajax'

Ajax en (oud-)Ajacieden spelen vaak de hoofdrol in de voetbalwereld. In de rubriek Des Ajax’ wordt een overzicht gegeven van opvallende nieuwtjes omtrent Ajacieden uit heden en verleden. Deze keer onder meer aandacht voor KNVB-vrouwencoach Vera Pauw en Predrag Mijatovic.

Woensdag 13 februari
Urby Emanuelson, Maarten Stekelenburg en John Heitinga ontvangen de prijswinnaars van de tekenwedstrijd van de online Fan Shop van Ajax. In de sinterklaasflyer werd jonge Ajacieden gevraagd hun clubgevoel uit te werken in een tekening. Hieraan werd massaal gehoor gegeven. De drie Ajacieden hadden het daardoor extra druk met het selecteren van de tien mooiste tekeningen. In de bestuurskamer van de Amsterdam ArenA vieren alle Ajacieden een klein feestje.
Klik hier om naar de Ajax online Fan Shop te gaan.>>

Urby Emanuelson, Maarten Stekelenburg en John Heitinga poseren met de winnaars van de Ajax-tekenwedstrijd. Urby Emanuelson, Maarten Stekelenburg en John Heitinga poseren met de winnaars van de Ajax-tekenwedstrijd.

Vera Pauw kijkt tijdens de kinderpersconferentie van de KNVB terug op haar jeugdjaren. ,,Als kind “was ik voor Ajax”, want ik ben geboren in Amsterdam en had dus een slechte dag als Ajax niet had gewonnen’’, vertelt de bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal. ,,Nu ik werk in het voetbal, blijkt dat ik geen voorkeuren meer heb. Ik geniet vooral van de topwedstrijden, de finales, aan het einde van het seizoen, als het er echt om gaat.’’

Dinsdag 12 januari
Racing Genk kan voorlopig geen beroep doen op Tom Soetaers. De Belgische oud-Ajacied heeft in de competitiewedstrijd tegen Germinal Beerschot (1-3) een scheur in de buitenband van de linkerknie opgelopen. Hoe lang Soetaers uit de roulatie is, is nog onbekend.

Predrag Mijatovic vereert de Amsterdam ArenA met een bezoek. Voor een documentaire voor de Spaanse versie van Canal+ kijkt de voormalige spits uitgebreid terug op zijn winnende treffer in de Champions League-finale van 1998. Op het voor hem ‘heilige’ ArenA-gras blaast Mijatovic de herinnering aan zijn treffer gretig nieuw leven in. De voormalige vedette is, eenmaal terug in het hem ooit zo goed gezinde stadion, bereid om uitgebreid terug te blikken op de finale tegen Juventus.

Predrag Mijatovic en zijn ploeggenoten van Real Madrid vieren in 1998 feest in de Amsterdam ArenA. De matchwinnaar van toen, was deze week even terug in Amsterdam. Predrag Mijatovic en zijn ploeggenoten van Real Madrid vieren in 1998 feest in de Amsterdam ArenA. De matchwinnaar van toen, was deze week even terug in Amsterdam.

Na de ‘reconstructie’ van de beroemde goal vertelt Mijatovic voor de camera van Ajax TV onder meer ook over Wesley Sneijder, de middenvelder die Ajax afgelopen zomer verruilde voor de Koninklijke. ,,Wesley is een fantastische speler’’, vertelt Mijatovic. ,,Hij is een fijne jongen en een van de grootste aankopen die we hebben gedaan. We zijn zeer tevreden over hem.’’ Bekijk de reportage over en het interview met Mijatovic in de ArenA nu op Ajax TV. Klik hier om naar de website van Ajax TV te gaan >>

Maandag 11 januari:
Samuel Kuffour maakt zijn eerste minuten in het Ajax-shirt. De centrale verdediger debuteert in een wedstrijd van Jong Ajax. Met de Ghanees in de gelederen laten de Jong Ajacieden koploper Jong FC Twente kansloos 3-0. Kuffour is ruim zeventig minuten van de partij bij de jonkies van trainer Aron Winter. De verdediger zegt een goed gevoel over te hebben gehouden aan zijn eerste optreden als Ajacied. Een paar te krappe voetbalschoenen bezorgt de Ghanees na afloop ook een minder goed gevoel. Kuffour kampt, kort na het debuut, met pijnlijke voeten.