Menu
Des Ajax’

Des Ajax’

Ajax en (oud-)Ajacieden spelen vaak de hoofdrol in de voetbalwereld. In de rubriek Des Ajax' wordt een overzicht gegeven van opvallende nieuwtjes omtrent Ajacieden uit heden en verleden. Deze keer onder meer aandacht voor het eerste competitieduel en de Ajax Open Dag 2009.

Zondag 2 augustus
Ajax wint het eerste competitieduel met 2-0 van FC Groningen. In het Euroborg Stadion beginnen de Amsterdammers sterk aan de wedstrijd. Miralem Sulejmani en Dennis Rommedahl nemen de doelpunten voor hun rekening. Demy de Zeeuw, voor het eerst te bewonderen in het Ajax-shirt, staat in de basis.

Arsenal wint het prestigieuze toernooi om de Emirates Cup. De Londenaren winnen met 3-0 van de Glasgow Rangers. Voormalig Ajacied Thomas Vermaelen komt niet in actie in het duel.

Woensdag 29 juli
De Ajax Open Dag 2009 vindt vandaag plaats. Ruim 25.000 supporters bezoeken het evenement. Met diverse activiteiten, de spelerspresentatie en een Lucky Ajax-wedstrijd wordt de feestelijke gelegenheid in stijl afgesloten.

Dinsdag 28 juli
Voormalig Ajacied Nourdin Boukhari zet zijn krabbel onder een driejarige verbintenis met de Turkse promovendus Kasimpasa Spor. De Marokkaanse international speelde tot afgelopen seizoen bij NAC Breda. Boukhari was in onderhandeling met de Brabantse club, maar koos uiteindelijk voor een buitenlands avontuur.

Maandag 27 juli
Vandaag is het de eerste werkdag van kersverse Ajacied Demy de Zeeuw. De middenvelder traint voor het eerst met de selectie mee.