Menu
Des Ajax'

Des Ajax'

Ajax en (oud-)Ajacieden spelen vaak de hoofdrol in de voetbalwereld. In de rubriek Des Ajax’ wordt een overzicht gegeven van opvallende nieuwtjes omtrent Ajacieden uit heden en verleden. Deze keer onder meer aandacht voor het ARC-Heitingatoernooi en twee bijzondere veilingen.

Maandag 5 mei 2008:

Op de website van George Ogararu kan worden geboden op bijzondere voetbalitems. De Roemeense Ajacied biedt onder meer een van zijn Ajax-shirts aan. Een originele ‘wedstrijdbril’ van clubgenoot Edgar Davids en gesigneerde kicksen van topscorer Klaas Jan Huntelaar zijn twee andere topkavels op de website van de verdediger. De website is beschikbaar in het Engels en in het Roemeens. De veiling loopt tot 24 mei en de opbrengst gaat naar een goed doel.
Klik hier om naar de veiling op de website van George Ogararu te gaan >>

Zondag 4 mei 2008:

Real Madrid verovert voor de 31ste keer in de historie de Spaanse titel. Voor de Koninklijke volstaat een 1-2-overwinning bij Osasuna. Wesley Sneijder start de kampioenswedstrijd in de basis. De Madrilenen spelen bijna een helft met tien man na rood voor Fabio Cannavaro. Met een mannetje minder werkt Real in de slotfase een 1-0-achterstand weg. Arjen Robben helpt zijn club koppend aan de gelijkmaker, waarna Higuain een minuut voor tijd de 1-2 maakt en en passant een Madrileens voetbalfeestje ontketent.

FC Barcelona verplettert in dezelfde competitieronde Valencia met 6-0. Hedwiges Maduro is dit keer niet van de partij bij Valencia. De club uit de sinaasappelstad leidt zijn grootste nederlaag van het seizoen en moet nog steeds vrezen voor degradatie. Woensdag wacht de ploeg van trainer Frank Rijkaard een uitwedstrijd tegen de aartsrivaal uit Madrid. De spelers van FC Barcelona zullen voor de wedstrijd een erehaag vormen voor de kersverse kampioenen.

Ajax D2 sluit het ARC-Heitingatoernooi af met een eerste plaats. Ajax D2 sluit het ARC-Heitingatoernooi af met een eerste plaats.

De kersverse Ajacied Darío Cvitanich bewijst in de Argentijnse competitie zijn waarde voor Banfield. In de uitwedstrijd tegen Colón slaat de spits in de voorlaatste minuut van de officiële speeltijd toe. Cvitanich kan daarmee niet meer voorkomen dat zijn ploeg enkele minuten later toch als verliezer (3-2) van het veld stapt.

Zaterdag 3 mei 2008:

Hamburger SV heeft weinig moeite met Hansa Rostock. De Hamburgers winnen hun competitieduel met 1-3. Bij de gasten neemt Rafael van der Vaart een doelpunt voor zijn rekening. Ploegmaat en Oranje-international Joris Mathijsen werkt de bal in eigen doel en helpt de thuisploeg in Rostock aan de enige treffer.

In Alphen aan den Rijn wordt het ARC-Heitingatoernooi gespeeld. John Heitinga zette zijn eerste stappen als voetballer ooit als speler van ARC. De Ajacied brengt natuurlijk ook een bezoek aan sportpark Zegersloot. Op de hem vertrouwde grond is Heitinga getuige van een heuse zegetocht van Ajax D2. De ploeg van trainer Heini Otto legt beslag op de eerste plaats. Lees hier meer informatie over het ARC-Heitingatoernooi.

Op sportpark de Toekomst stelt Ajax zaterdag 1 een langer verblijf in de hoofdklasse veilig. De Ajacieden van Constantijn Schouten houden titelpretendent Sparta Nijkerk knap op een gelijkspel: 1-1. Met het zwaarbevochten punt zijn de Amsterdammers definitief uit de degradatiezorgen.

De spelers van Ajax zaterdag 1 vieren het gelijkspel (1-1) tegen Sparta Nijkerk. De ploeg van Constantijn Schouten stelde daarmee een langer verblijf in de hoofdklasse veilig. De spelers van Ajax zaterdag 1 vieren het gelijkspel (1-1) tegen Sparta Nijkerk. De ploeg van Constantijn Schouten stelde daarmee een langer verblijf in de hoofdklasse veilig.

Ondanks de steun van de vele meegereisde supporters verlaten de gasten uit Nijkerk de Toekomst met een kater. Een competitieronde voor het einde van het seizoen loopt concurrent Spakenburg twee punten uit op de nummer twee uit Nijkerk. De Spakenburgers gaan nu alleen aan de leiding in de hoofdklasse B voor zaterdagamateurs.

Vrijdag 2 mei 2008:

Op www.project21.nl wordt een uniek Ajax-shirt van Johan Cruijff geveild. Het betreft het shirt uit de bekerfinale van 1983 tegen NEC. Op 17 mei van dat jaar speelde Cruijff tegen de Nijmegenaren zijn laatste officiële wedstrijd als Ajacied in dit tenue. In Nijmegen werden de NEC’ers met 1-3 verslagen. Toenmalig NEC-verdediger Dick Mulderij ruilde zijn shirt na de finale met de Ajacied en stelt het bijzondere shirt bijna 25 jaar later beschikbaar voor de veiling. Bekijk hier het aangeboden shirt van Johan Cruijff. Ook de opbrengst van deze veiling gaat naar een goed doel.