Menu
Des Ajax'

Des Ajax'

Ajax en (oud-)Ajacieden spelen vaak de hoofdrol in de voetbalwereld. In de rubriek Des Ajax’ wordt een overzicht gegeven van opvallende nieuwtjes omtrent Ajacieden uit heden en verleden. Deze keer onder meer aandacht voor Zdenek Grygera bij zijn Juventus.

Zondag 9 maart
Geen Ajacieden in actie dus. Maar oud-Ajacieden laten zich gelden. Zdenek Grygera is belangrijk voor Juventus. Hij opent de score tegen Genoa en geeft de assist voor de 2-0. Dat is tevens de eindstand.

Zaterdag 8 maart
Voor de tweede keer dit seizoen gaat de topper tussen PSV en Ajax niet door. De reden is dezelfde als op 16 december; politie-stakingen. Een kort geding dat Ajax aanspande tegen de politiebonden wordt verloren. Ook AZ - Feyenoord en VVV - Twente worden geschrapt. HSV (Rafael van der Vaart en Nigel de Jong) en Nürnberg (Angelos Charisteas) staan weliswaar bol van de Ajax-sentimenten, maar gescoord wordt er in een saaie wedstrijd niet, 0-0.
Internazionale is jarig. De tweede Milanese club wordt 100 jaar en wint het jubileumduel tegen Reggina met 2-0. Oud-Ajacied Zlatan Ibrahimovic opent de score vanaf de penaltystip. Ajax E1 is te gast bij Inter op het jubileumtoernooi voor de jeugd. De Amsterdamse talenten winnen met 3-1 van de jarige eeuwling.

Vrijdag 7 maart
Johan Cruijff beheerst het nieuws weer. Dit keer omdat hij zijn opdracht om de technische reorganisatie op zich te nemen, teruggeeft aan de Ledenraad. Over de manier waarop hij dit wilde doen, verschilde Cruijff van mening met Van Basten en trok zich terug.

Donderdag 6 maart
Met Rafael van der Vaart en Nigel de Jong in de basis weet HSV de UEFA Cupwedstrijd in Leverkusen bij landgenoot Bayer Leverkussen niet te winnen. De thuisploeg pakt met 1-0 de zege. In datzelfde toernooi weet oud-Ajacied Michael Laudrup te stunten met zijn club Getafe. De Spanjaarden winnen met 2-1 bij Benfica. Steven Pienaar gaat met 2-0 onderuit met zijn Everton bij Fiorentina. Dat is lang zo erg niet als zijn oud-teamgenoot Jelle van Damme. Van Damme voelt zich met Anderlecht vernederd door de 5-0 overwinning van Bayern München. De wedstrijd werd in Brussel gespeeld.

Woensdag 5 maart
Marco van Basten, John van 't Schip en Rob Witschge worden door technisch directeur Martin van Geel gepresenteerd als de nieuwe technische staf van Ajax. De pers is weer massaal uitgelopen naar de ArenA om verslag te doen van deze happening. Ajax.tv zendt de presentatie live uit.

Dinsdag 4 maart
Julien Escudé wordt met Sevilla door Fenerbahce van het Europese podium gestoten. Na een enerverende wedstrijd tegen Fenerbahce wint Sevilla met 3-2, maar dat was het in Turkije ook, dus moet er worden verlengd. Dat biedt geen uitkomst en strafschoppen moeten beslissen. Escudé ziet, net als twee ploegmaats, zijn inzet gekeerd door de keeper.