Menu
Des Ajax'

Des Ajax'

Ajax en (oud-)Ajacieden spelen vaak de hoofdrol in de voetbalwereld. In de rubriek Des Ajax’ wordt een overzicht gegeven van opvallende nieuwtjes omtrent Ajacieden uit heden en verleden. Deze keer aandacht voor onder andere Patrick Kluivert.

Maandag 23 juli
De carrière van Patrick Kluivert is nog lang niet ten einde. De aanvaller, die bij PSV geen contractverlenging kreeg, staat in de belangstelling van diverse clubs. Sheffield Wednesday heeft de voormalig spits van Ajax een stage aangeboden. Onbekend is of Kluivert op het aanbod ingaat.

Luis Filipe wordt ook komend seizoen door Real Madrid verhuurd aan Deportivo de la Coruna. De Braziliaan, die in het seizoen 2004/2005 uitkwam voor Ajax, werd het afgelopen jaar ook al gestald bij Deportivo.

Zondag 22 juli
Ryan Babel vertelt in The Sunday Mirror dat bondscoach Marco van Basten hem adviseerde bij Ajax te blijven spelen. ,,Van Basten sprak ons toe voor het jeugd-EK”, aldus de naar Liverpool getransfereerde Babel. ,,Hij zei dat het beter was om in Nederland te voetballen dan in het buitenland op de bank te zitten. Maar ik weet zeker dat ik bij Liverpool genoeg kansen krijg om Van Basten te overtuigen van mijn kwaliteiten.”

Zaterdag 21 juli
HSV is matig begonnen aan de Intertoto Cup. Met Rafael van der Vaart en Nigel de Jong in de basis kwamen de Hamburgers in de uitwedstrijd tegen Dacia Chisinau niet verder dan 1-1. Van der Vaart, wie anders, maakte in Moldavië het enige doelpunt voor HSV.

Vrijdag 20 juli
Steven Pienaar houdt het na een jaar voorlopig voor gezien in de Bundesliga. De Zuid-Afrikaan wordt komend seizoen door Borussia Dortmund verhuurd aan Everton. Daar wordt Pienaar herenigd met Andy van der Meyde. Het duo speelde samen bij Ajax en veroverde met de Amsterdamse club in 2002 alle nationale prijzen.

Donderdag 19 juli
Clarence Seedorf wordt in Suriname als een ware held onthaald. De oud-Ajacied brengt een bezoek aan zijn geboorteland en heeft zijn vierde Champions League-beker meegenomen. Suriname kan drie dagen genieten van de international, dan keert hij weer terug naar Italië.

Edwin van der Sar weet niet hoe zijn toekomst er uit zal zien. Zijn contract bij Manchester loopt aan het einde van het seizoen af en wat er daarna gebeurt, durft hij nog niet te zeggen. ,,Ik heb de leeftijd bereikt dat ik alles rustig op me af laat komen”, zegt hij op de website van zijn club. ,,Het belangrijkste is dat je plezier blijft houden in het voetbal.”

Een onaangename verrassing voor Kiki Musampa. De voormalig Ajacied heeft van zijn club Trabzonspor een boete opgelegd gekregen van liefst 250 duizend euro. De reden: hij zou de club in de steek hebben gelaten. Musampa toont in De Telegraaf zijn ongeloof. Volgens hem wil de club van hem af. ,,En daarin gaat het bestuur vrij ver”, aldus Musampa.

Woensdag 18 juli
Rafael van der Vaart weet niet zeker of hij zijn contract bij HSV gaat uitdienen. De middenvelder, bij de Noord-Duitse club nog onder contract tot medio 2010, uit zijn twijfels in het Duitse magazine Sport Bild. ,,Het kan zijn dat ik na dit seizoen vertrek”, zegt de international. ,,Maar dan moet ik wel een aanbieding van een topclub krijgen. Het is altijd mijn doel geweest om voor een club te spelen die kan meedoen om het landskampioenschap en de winst in de Champions League.”

De transfer van Shota Arveladze van AZ naar het Spaanse Levante is afgerond. De Georgiër, van 1997 tot en met 2000 spits bij Ajax, mag transfervrij vertrekken uit Alkmaar.