Menu
Desiree van Lunteren keert terug bij Ajax Vrouwen

Desiree van Lunteren keert terug bij Ajax Vrouwen

Na een jaar in het buitenland keert Desiree van Lunteren terug bij Ajax Vrouwen. De 26-jarige middenvelder tekende een contract dat haar voor 2 jaar aan de club verbindt.

Van Lunteren (Almere, 30 december 1992) speelde tussen 2012 en 2018 ook al bij Ajax. In totaal kwam ze 166 keer in actie voor de Ajax Vrouwen. Ook scoorde ze 67 keer, waaronder de allereerste goal van de Ajax Vrouwen. Ze won tijdens haar verblijf in Amsterdam 3 keer de KNVB Beker, 2 keer samen met het landskampioenschap (de dubbel).

Van Lunteren kwam afgelopen jaar uit voor SC Freiburg, waarmee ze in de Bundesliga als 7e eindigde. Na het seizoen sloot ze aan bij de selectie van de Oranje Leeuwinnen voor het WK in Frankrijk. Een prachtig toernooi volgde waarin Nederland tot de finale reikte. Van Lunteren deed alle wedstrijden van begin tot einde mee.

"In Nederland is er maar 1 club voor mij en dat is Ajax'', vertelt Van Lunteren. ''Het was een heel makkelijke keuze. Het voelt fijn om weer dichtbij familie te zijn. En wat is er mooier dan voor Ajax te spelen?''

Tekst:Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruh
é