Menu
Desportivo Brasil op AEGON Future Cup

Desportivo Brasil op AEGON Future Cup

Desportivo Brasil U-17 heeft zich zondag als achtste en laatste deelnemer voor de AEGON Future Cup geplaatst. Tijdens een speciaal kwalificatietoernooi in Brazilië streed gastheer Desportivo Brasil samen met Fluminense, Palmeiras en Grêmio voor een ticket naar het toernooi op de Toekomst. In de finale was Desportivo Brasil na strafschoppen (4-3) te sterk voor Grêmio. Fluminense eindigde als derde.

De eerste dag van het kwalificatietoernooi leverde zaterdag maar liefst achttien goals op. Met zeges op Palmeiras (2-0) en de latere finalist Grêmio (5-1) liet Desportivo Brasil al direct zien wat ze in huis hadden. Tijdens de finaledag stelde de gastheer opnieuw niet teleur, al was er wel een strafschoppenserie voor nodig om het ticket naar Amsterdam uiteindelijk veilig te stellen. Nadat toernooitopscorer Mamute (4 goals) van Grêmio de score had geopend, maakte Yan namens Desportivo Brasil gelijk. In de strafschoppenserie had de thuisploeg vervolgens net iets meer geluk dan de tegenstander.

Gezien de sterke bezetting van het internationale jeugdtoernooi voor B-junioren is de AEGON Future Cup een prachtige krachtmeting voor het Braziliaanse jeugdvoetbal. Naast Ajax bestaat het deelnemersveld uit Manchester United, Bayern München, Besiktas, FC Barcelona, Ajax Cape Town en AC Milan.

Het kwalificatietoernooi in Porto Feliz (een stad in de staat São Paulo) was een mooi vervolg op het recente bezoek van Ajax aan het grootste land van Zuid-Amerika. Tijdens het trainingskamp nam Ajax aan verschillende activiteiten van de Braziliaanse tak van hoofdsponsor AEGON deel. Ook speelde Ajax een oefenwedstrijd tegen Palmeiras. Ook bracht een afvaardiging van Ajax en Mongeral AEGON een bezoek aan het complex van Desportivo Brasil. De club staat bekend om zijn goede jeugdopleiding in Brazilië. Ieder jaar worden er 54 jonge voetballers in de leeftijdscategorieën -15, -17 en -20 intern opgeleid voor het betaald voetbal. Het enige doel van de club is om spelers prof te laten worden. Desportivo Brasil beschikt daarom niet over een eerste elftal.

De AEGON Future Cup wordt tijdens het paasweekend (7, 8 en 9 april) voor de derde keer gehouden. Ajax won de eerste editie in 2010. Vorig jaar won Anderlecht het topevenement op de Toekomst.

Kaarten voor het internationale jeugdtoernooi van Ajax kosten 7,50 euro. De prijs voor een passe-partout voor alle drie de toernooidagen bedraagt 10 euro. Kinderen tot en met 13 jaar mogen het hele paasweekend gratis naar binnen op de Toekomst.

Koop je kaarten voor de AEGON Future Cup online via onderstaande link.

Tekst en foto: Ajax.nl

Kaartverkoop AEGON Future Cup