Menu
Dest kiest voor Team USA: 'Gevoel speelde grootste rol'

Dest kiest voor Team USA: 'Gevoel speelde grootste rol'

Sergiño Dest heeft de knoop doorgehakt en blijft international van de Verenigde Staten. De 18-jarige Ajacied kon nog switchen naar Oranje, maar kiest nu definitief voor Team USA.

“Het was geen makkelijke keuze”, vertelt Dest. “Ik heb er lang over nagedacht, alle voordelen en nadelen op een rijtje gezet. Mijn gevoel speelde de grootste rol.”

Oranje-bondscoach Ronald Koeman heeft hij inmiddels ook op de hoogte gesteld van zijn beslissing. “Dat is natuurlijk wel netjes, voordat ik het aan de pers vertel. Hij vond het jammer, zei hij, had me er graag bij gehad. Maar hij respecteert mijn keuze. Het was ook niet makkelijk om te vertellen, want je wil iedereen tevreden houden.”

'Ik vond het niet leuk om iedereen te laten wachten. Maar ik wilde geen overhaaste beslissing maken'

Ook zijn collega-Ajacieden zijn ingelicht. "We hadden een bespreking voor de training, toen heeft de trainer mij het woord gegeven om het te vertellen."

Dest had de afgelopen tijd met zowel Koeman als met de Amerikaanse bondscoach Gregg Berhalter veel contact. “Ze hebben allebei moeite gedaan, dat waardeer ik enorm.” Het Nederlands elftal was zeker een serieuze optie. “Oranje is prachtig. Ik ben in Nederland opgegroeid en geboren, je speelt er met de beste voetballers ter wereld. Maar uiteindelijk gaf mijn gevoel de doorslag.”

De rechtsback van Ajax, die een Nederlandse moeder en een Amerikaanse vader heeft, kwam uit voor de jeugdteams van de Verenigde Staten. Hij heeft ook al 2 oefeninterlands met het grote Team USA op zijn naam staan. Dest is blij dat zijn keuze nu wereldkundig is. “Iedereen zit toch een beetje aan je te trekken, maar ik probeerde rustig te blijven. Ik vond het zelf niet leuk om iedereen te laten wachten. Maar ik wilde geen overhaaste beslissing maken. Het is er eindelijk uit, we kunnen nu verder.”

Lees ook: IN DUBIO: Dest & Mendez

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé