Menu
Dest trots op 'zware' prijs: 'Dit geeft mij motivatie'

Dest trots op 'zware' prijs: 'Dit geeft mij motivatie'

SergiƱo Dest kreeg uit handen van trainer Erik ten Hag de prijs voor talent van het jaar. De 19-jarige rechtsback is de opvolger van Noussair Mazraoui.

De prijs kwam voor de Amerikaans international als een totale verrassing. "Ik was gewoon aan het trainen en hoorde dat ik een interview kreeg. Ik wist alleen niet dat het hierom ging. Een mooie verrassing."

Ten Hag complimenteerde z'n pupil met de Marco van Basten award voor het grootste talent van Ajax. "Ik ben er trots op dat ik 'm aan jou mag uitreiken. Je hebt 'm dik en dik verdiend", loofde Ten Hag de rechtsback.

'Als een komeet'
De 19-jarige vleugelverdediger debuteerde in de Johan Cruijff Schaal voor de Amsterdammers. In dat duel was hij al dicht bij een goal, maar schoot hij uiteindelijk bij een 2-0 stand tegen PSV een kwartier voor tijd tegen de paal.

'Dit geeft mij de drive om mij verder te ontwikkelen.'

"Je kwam als een komeet", blikt Ten Hag terug. "Je pakte gelijk je 1e prijs toen tegen PSV. Er had er nog 1 moeten volgen dit seizoen", doelde de trainer op de Eredivisie. "Helaas is dat er niet van gekomen. Je hebt je ongelooflijke potentie in ieder geval laten zien."

Dest knikte instemmend, terwijl hij luisterde naar de complimenten van z'n trainer. "Ik vind dit een heel mooi cadeau. Dit geeft mij de drive om mij verder te ontwikkelen. Ik ga proberen het optimale uit mezelf te halen."

Check ook: Drie op een rij voor Ziyech: 'Lille-uit was het mooiste moment'

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl