Menu
'Deze poule willen we winnen'

'Deze poule willen we winnen'

Na een pittige training, de laatste voor het UEFA Cupduel van woensdag met Slavia Praag, stond trainer Marco van Basten de pers te woord. ,,Het is niet de insteek spelers rust te geven. We doen er alles aan om deze poule te winnen en een goede wedstrijd te spelen."


,,Het is een goede ploeg. Ze spelen fris voetbal", wist Van Basten van de huidige koploper in de Tsjechische competitie. Ook vorig seizoen is de coach niet vergeten. ,,Ze hebben ons vorig jaar uitgeschakeld in de voorronde van de Champions League. Wij willen deze keer winnen en dus wordt het een interessante wedstrijd." Van Basten beseft dat een goed resultaat tegen de Tsjechen waarschijnlijk de eindzege in de groep oplevert. ,,En dat levert weer een gunstige loting op. Het is niet onze insteek om spelers rust te geven. We willen deze poule als nummer één afsluiten."
De coach moet het tegen Slavia Praag wel stellen zonder aanvoerder Rasmus Lindgren. De Zweed raakte tijdens de maandagtraining geblesseerd aan zijn enkel toen hij uitgleed en tegen een teamgenoot aanknalde. ,,Naast Rasmus doet ook Gabri niet mee", vertelde Van Basten. ,,Gabri traint pas sinds maandag weer mee met de groep. Slavia Praag komt nog te vroeg voor hem; hij moet eerst weer ritme opdoen tijdens traningen." Daarnaast zullen ook Eyong Enoh, Ismaïl Aissati, Maarten Stekelenburg, Jan-Arie van der Heijden en Mitchell Donald niet binnen de lijnen verschijnen.
Ook ging Van Basten tijdens de persconferentie in op de komende transferperiode. Inmiddels zijn er met verscheidene spelers gesprekken gevoerd over hun toekomst binnen Ajax. ,,Voor Vurnon Anita is een verhuur een prima optie. Andere spelers als Kennedy, Dennis Rommedahl en Javier Martina mogen in principe vertrekken. Dat is dezelfde mededeling als aan het begin van het seizoen, maar door de vele blessuregevallen hebben zij toch speelminuten gekregen. Wel moeten zij zelf natuurlijk ook willen vertrekken. Als zij het prima vinden dat ze er maar een beetje bijhangen, dan hebben wij geen drukmiddel."
Momenteel zijn er voor het UEFA Cupduel ruim dertigduizend kaarten verkocht. Er zijn dus nog kaarten verkrijgbaar en er geldt voor Ajax - Slavia Praag geen Club Cardverplichting! Bovendien is er op de wedstrijddag vanaf 18.45 uur tot 21.00 uur kassaverkoop bij de kassa's bij de Amsterdam ArenA.
Ajax - Slavia Praag bijwonen? Kijk hier voor meer informatie over de kaartverkoop >>