Menu
Deze week in de Ajax-historie

Deze week in de Ajax-historie

De historie van Ajax is rijk en interessant. In de rubriek ‘Deze week in de Ajax-historie’ belichten we een aantal hoogtepunten uit het verleden van de Amsterdamse voetbalclub. Deze week, van 1 tot en met 7 februari, onder meer het debuut van Piet Keizer en de Europese Supercup.

5 februari 1961: De zeventienjarige Piet Keizer debuteert in het eerste elftal van Ajax in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. De Rotterdammers winnen met 1-0 van Ajax. Keizer speelt in totaal 490 officiële duels en scoorde daarin 189 keer. Keizer wint eveneens drie keer de Europa Cup I, de wereldbeker, twee Europese Supercups, vijf nationale bekers en zes keer het nationaal kampioenschap. Hij wordt in januari 2010 gekroond tot erelid.

6 februari 1996: In de strijd om de Europese Supercup komt Ajax in Spanje niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Real Zaragoza. Drie weken later wordt de klus alsnog geklaard. Ajax wint de return overtuigend met 4-0.

7 februari 2002: Ajax 2 kegelt na FC Twente ook Stormvogels Telstar uit het ‘grote’ KNVB bekertoernooi. De Jong Ajacieden winnen de kwartfinale met 3-0 van de eerstedivisionist. In de halve finale is FC Utrecht de opponent. De Utrechters zijn na negentig minuten spelen (2-2), verlenging én een penaltyreeks uiteindelijk te sterk voor Jong Ajax. Het ‘grote’ Ajax wint de andere halve finale met 3-0 van PSV.

Foto: Ajax.nl/Ajaximages.com
Tekst: Ajax.nl