Menu
Deze week in de Ajax-historie

Deze week in de Ajax-historie

De historie van Ajax is rijk en interessant. In deze rubriek ‘Deze week in de Ajax-historie’ belichten we een aantal hoogtepunten uit het verleden van de Amsterdamse voetbalclub. Deze week, van 4 tot en met 10 januari, onder meer het debuut van Ben Muller en de Europese Supercup.

4 januari 1988: Johan Cruijff laat voorzitter Ton Harmsen weten per direct op te stappen bij Ajax. Het jaar wordt afgemaakt door het trio Barry Hulshoff, Spitz Kohn en Bobby Haarms.

4 januari 1990: Ajax’ Erelid en voormalig eerste elftalspeler Wim Volkers overlijdt in de nacht van 3 op 4 januari. Volkers speelde in de jaren twintig en begin jaren dertig voor Ajax. De geboren Amsterdammer bleef ook na zijn voetbalcarrière fervent Ajax-fan.

4 januari 1948: Een van de eerste Nederlandse profvoetballers in de geschiedenis hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Gerrit Keizer keept voor het laatst in de wedstrijd tegen De Volewijckers (0-0). Keizer speelt in totaal 302 competitiewedstrijden voor Ajax.

5 januari 1958: Ben Muller speelt zijn eerste wedstrijd in het Ajax-shirt. In de verloren wedstrijd tegen MVV (3-0) krijgt de negentienjarige Muller speeltijd toebedeeld. Hij blijft in totaal twaalf jaar trouw aan Ajax.

9 januari 1974: Ajax opent de tweede strijd om de Europese Supercup met een nederlaag. Ajax verliest in Milaan met 1-0 van AC Milan. In de return een week later maakt Ajax de nederlaag goed door de Italianen met 6-0 te verslaan.

9 januari 1966: De twintigjarige Barry Hulshoff maakt zijn debuut voor Ajax in de Klassieker tegen Feyenoord (1-1). De kopsterke verdediger mag zich in totaal elf jaar Ajacied noemen. Hulshoff maakt ook deel uit van het ‘Gouden Ajax’.

Foto's: Ajax.nl
Tekst: Ajax.nl


Johan Cruijff stapt op 4 januari 1988 per direct op als trainer van Ajax. Johan Cruijff stapt op 4 januari 1988 per direct op als trainer van Ajax.