Menu
Deze week… 3 jaar geleden

Deze week… 3 jaar geleden

Vandaag is het precies drie jaar geleden dat Ajax in eigen huis met 3-0 won van Vitesse.

In de eerste twee wedstrijden van het seizoen 2006-2007, tegen RKC Waalwijk (5-0) en NAC Breda (2-1), lieten de Ajacieden zien dat zij de regie in handen hadden. Ook vandaag, 10 september 2006, in de Amsterdam ArenA laat Ajax van zich spreken. Er staat een sterk en aanvallend team op het veld.

De grootste initiatieftoners zijn tevens de drie nieuwe aanwinsten van Ajax. De kranten uiten veel lof over Gabri, Roger en Jaap Stam. Deze drie spelers dragen het team tot het eind.

Gabri en Roger, die de Spaanse Primera Division verruilden voor Ajax, blinken uit in de wedstrijd tegen Vitesse. Gabri is technisch heel sterk en heeft een behoorlijk loopvermogen. Roger is een voetbalintelligente speler met een perfect spelinzicht en feilloze steekballen.

Ook aanvoerder Jaap Stam drukt zijn stempel op het duel. De verdediger, die AC Milan achter zich liet voor een komst naar de Amsterdamse club, dribbelt ogenschijnlijk simpel over het veld.

Ajax heerst met overmacht op het veld. Na ruim een half uur spelen komt Ajax op voorsprong dankzij de eerste competitietreffer van Klaas Jan Huntelaar. Een risicovolle doeltrap van keeper Harald Wapenaar eindigt bij Sebastien Sansoni in het zestienmetergebied. Sansoni raakt de bal ongelukkig kwijt aan Ajacied Mauro Rosales. De Argentijn speelt naar Huntelaar en een snoeiharde uithaal later staat het 1-0.

Vitesse-trainer Aad de Mos kan niet geloven hoe deze treffer tot stand is gekomen. ,,De manier waarop dat doelpunt viel, was natuurlijk ongelofelijk voor dit niveau’’, zegt hij na afloop.

In de laatste minuut voor de rust zorgt Roger voor de tweede treffer aan de kant van Ajax na een voorzet van Rosales.

In de tweede helft van de wedstrijd houdt Ajax het heft in eigen handen. Tien minuten na rust kopt Huntelaar de bal voorbij Wapenaar, na een lange pass van Wesley Sneijder.

Ondanks de vele kansen voor de Amsterdammers blijft het scorebord op 3-0 staan. De schade blijft beperkt voor de Arnhemmers. Vitesse-goalie Wapenaar heeft goed werk verricht. ,,Dat het niet de zwaarste nederlaag uit mijn carrière werd, heb ik te danken aan Harald Wapenaar. Die keepte voortreffelijk’’, looft De Mos zijn doelman na afloop.

Ajax zet een prima reeks wedstrijden neer. Aan het eind van dit seizoen staat Ajax op een gedeelde eerste plaats met PSV en AZ. De ontknoping van de Eredivisie is in jaren niet zo spannend geweest. Ajax, PSV en AZ hebben alledrie hetzelfde aantal punten behaald na 33 speelrondes. De laatste wedstrijdronde voor de topdrie is wereldnieuws. Overal wordt gesproken over het spannend slot van de Eredivisie. Helaas glipt de kampioenschaal met één doelpunt verschil net uit handen van Ajax om opgeheven te worden door PSV.


Klaas Jan Huntelaar scoort tweemaal tegen de Arnhemmers. Klaas Jan Huntelaar scoort tweemaal tegen de Arnhemmers.

De Ajacieden vieren de 3-0-overwinning. De Ajacieden vieren de 3-0-overwinning.