Menu

Didulica: 'De eerste twintig minuten waren een nachtmerrie'

Na het gelijkspel tegen NAC waren de Ajacieden teleurgesteld over het resultaat. Het was een moeilijke wedstrijd waarin Ajax voor het gevoel aan het langste eind had moeten trekken. Didulica sprak van een 'nachtmerrie'.

Mido: ,,We hebben het onszelf erg moeilijk gemaakt. We hebben ontzettend hard gewerkt. Door twee fouten in de verdediging kwamen we achter. Helaas maken zelfs de beste verdedigers in de wereld fouten, net als iedereen. Normaal gesproken speelt Trabelsi perfect, het kan zijn dat hij juist vandaag een slechte dag had. Ik denk dat het te maken had met vermoeidheid. Het eerste kwartier na de rust hebben we zo hard gerend om terug in de wedstrijd te komen, dat iedereen daarna moe was. Het was een moeilijke wedstrijd, maar we hadden moeten winnen. Ik denk dat we twee punten hebben verloren."

De Egyptenaar scoorde tien minuten na rust de gelijkmaker voor Ajax. Voor zowel het team als de speler was dat een belangrijk moment. ,,We moesten snel scoren na rust. Ik ben blij dat we dat deden, door doelpunten van Zlatan en mij. Ik ben zo blij dat ik gescoord heb, dat is goed voor mijn zelfvertrouwen. Ik heb het de afgelopen twee weken erg moeilijk gehad. Ik heb erg veel geleerd, ook dingen die ik mijn hele leven nog niet had geleerd."

Richard Witschge vond dat Ajax niet te klagen had met het gelijkspel: ,,We mogen blij zijn dat we nog een punt hebben gehaald, als je bedenkt dat we bij de rust met 2-0 achter stonden. We speelden niet best, de goals ontstonden uit twee verdedigende fouten. Twee counters, twee dezelfde fouten en je staat achter met 2-0. We waren een beetje ongelukkig. In de tweede helft zijn we er vol in gegaan en dan zie je dat het een heel andere wedstrijd wordt. Ik weet niet hoe dat komt. Ik had liever de eerste helft gespeeld zoals we de tweede speelden, maar dat gebeurde helaas niet'', vertelde de middenvelder.

Keeper Joey Didulica had zich een betere comeback voorgesteld. Na lang blessureleed stond de Australier eindelijk weer vanaf het begin onder de lat. ,,Het was een bizarre wedstrijd. In mijn eerste wedstrijd na lange tijd raak ik de bal twee keer aan en moet ik hem twee keer uit het net vissen. Dat was geen goed begin. Ik had het leuker gevonden als ik na die twee fouten er een had kunnen tegenhouden en het team zo in de strijd had gehouden. Dat gebeurde in de tweede helft na twintig minuten gelukkig wel. Ik bleef toch in een overwinning geloven. We vallen altijd aan en dan krijg je altijd kansen. Maar NAC had ook nog een kans om te scoren. Gelukkig hield ik die wel. Ik wil het vanavond eigenlijk niet terug zien op tv, maar ik zal toch kijken. Die eerste twintig minuten waren een nachtmerrie", aldus de goalie.