Menu

Didulica na seizoen naar Austria Wien

Joey Didulica verhuist in de zomer van Amsterdam naar Wenen. Het contract met Ajax loopt na dit seizoen voor de 25-jarige keeper af. Bij Austria Wien tekent Didulica een verbintenis voor drie jaar.

Even na het middaguur vertelde Didulica vrijdagmiddag, na een telefoontje met zijn zaakwaarnemer, dat het officieel rond is. De Australiƫr was blij: ,,De onderhandelingen zijn eindelijk over. Ik kijk ernaar uit om nog drie jaar in Europa te spelen en me in Wenen te vestigen en te voetballen."

Volgens de goalie is Austria Wien een ambitieuze club. ,,Het is een club met veel historie en een behoorlijke bankrekening op dit moment. Ze willen de komende jaren succesvol worden in Europa en de Champions League. Ze nemen het serieus op. Ze hebben vorig seizoen Daum aangetrokken, een trainer die een aantal clubs naar de top heeft gebracht. Ik hoop dat ik deel ga uitmaken van een heel succesvol team."

Bij Ajax maakt Didulica sinds september 1999 deel uit van de selectie. Vooral in de Champions-Leaguewedstrijd in en tegen Valencia liet hij de hele wereld zijn kwaliteiten zien. Natuurlijk zal hij de club gaan missen. ,,Ajax is de afgelopen vier jaar mijn leven geweest. Ik ben als keeper erg gegroeid, maar ook als persoon. Wil Coort, de keeperstrainer, en Ronald Koeman zijn goede trainers, daar heb ik veel van geleerd. Maar nu zal ik Duitse lessen moeten nemen", lachte hij.