Menu

Didulica wachtte twee jaar op debuut

Didulica valt in voor de geblesseerde Grim

Joey Didulica moest ruim twee jaar wachten voordat hij zijn debuut maakte in Ajax 1. De Australische doelman tekende dinsdag 29 september 1999 een contract bij Ajax.

Didulica is afkomstig van Melbourne Knights en was op het moment dat hij bij Ajax het contract tekende een Australisch international, die zich met zijn land voorbereidde op de Olympische Spelen. Helaas kwam hij tijdens het toernooi zelf, september 2000, niet in actie. Een scheenbeenblessure hield hem tot zijn eigen teleurstelling buiten de selectie. Vier jaar van voorbereiding ging in rook op. Didulica was gebroken. Joey Didulica toast met Arie van Os (l) en Jeroen Slop (r) op zijn eerste contract bij Ajax

In mei 2000 was Didulica de enige keeper geweest die met de Ajax-selectie voor een trainingsstage naar China vertrok. In de tweede wedstrijd aldaar, tegen Beijing Guan, was hij matchwinnaar door in de strafschoppenserie een penalty van de Chinese opponent uit zijn doel te houden.

In februari 2001 verlengde Didulica zijn contract dat liep tot juli 2001 met twee jaar tot en met 30 juni 2003.

Fred Grim hoefde in zijn periode als eerste keeper niet vaak toe te kijken. Vorig seizoen miste hij slechts een deel van een wedstrijd. Hij kreeg in de wedstrijd tegen FC Utrecht een onterechte rode kaart. Toen was Bogdan Lobont zijn vervanger.

Lobont werd echter in de herst van 2001 uitgeleend aan Dinamo Boekarest. Ook Didulica zelf was aan het begin van het seizoen verhuurd aan Germinal Beerschot. Hij kwam toen snel terug naar Amsterdam.

Een paar maanden later debuteerde hij voor Ajax 1. Ruim twee jaar nadat hij zijn handtekening onder zijn eerste Amsterdamse contract had gezet.