Menu
'Die vakantie had ik echt nodig'

'Die vakantie had ik echt nodig'

Goedemorgen Ajacieden. Aan mij de eer om de 1e blogs van 2018 te schrijven. En de allereerste schrijf ik vanuit Quartiera, een plaatsje aan de Portugese Algarve. Hier zijn we met de Ajax Vrouwen, na 3 weken vakantie, neergestreken.


Iedere maand houdt een Ajacied een blog bij voor Ajax.nl. Zij schrijven over hun leven en het reilen en zeilen rondom Ajax. Desiree van Lunteren is deze maand onze blogger.


Die vakantie had ik nodig, ik moest echt bijkomen van het laatste halfjaar. Want eigenlijk ging het in hoog tempo door, het EK met de Oranje Leeuwinnen, toen de UEFA Champions League-wedstrijden met Ajax en daarna de competitie.  

'Mentaal raakte ik op'
Tussen het EK en de Europese duels met Ajax heb ik 2 dagen vrij gehad en daarna even omdat mijn duim achterover was geklapt en ik rust moest houden. Op een gegeven moment merkte ik dat ik op begon te raken. Niet alleen fysiek, maar zeker ook mentaal. Ik was veel sneller geprikkeld en begon te zeuren.  

'Ik was veel sneller geprikkeld en begon te zeuren'

Nu hadden we lekker 3 weken vrij. Omdat ik ook last van mijn hamstring heb, moest ik uiteraard wel behandeld worden aan mijn hamstring en veel oefeningen doen. Daarnaast heb ik in de 1e week veel series gekeken vanaf de bank en ben ik met de schoonfamilie naar een huisje in Zandvoort geweest.

MORNING!

It’s time! �� #trainingskamp

���� pic.twitter.com/nmCxF33XCt

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 8 januari 2018

Afgelopen maandag verzamelden we voor het eerst weer met de Ajax Vrouwen. Iedereen deelde de vakantiebelevenissen met elkaar, dus het was erg gezellig. We zaten met de mannen in het vliegtuig, al merk je daar niet veel van. Zij komen op het laatste moment binnen en zijn er als eersten weer uit. Tijd om even met elkaar te kletsen was er niet bij. Maar we gaan deze week nog wel bij de mannen kijken als ze oefenen tegen Duisburg en we hebben samen een activiteit deze week. Dus dan zien we elkaar wel. 

Zelf spelen we geen oefenwedstrijd. Het lukte niet om een tegenstander te vinden. Dat is wel jammer, maar nu kunnen we op de trainingen lekker aan het team werken. Al kan ik niet alles meedoen vanwege mijn hamstringblessure. Dat is ook de reden dat ik me heb afgemeld voor het trainingskamp met de Oranje Vrouwen, dat volgende week in Spanje plaats heeft.

'Tijd voor teambuilding'

Ook ’s avonds is er tijd voor teambuilding. Dan spelen we met het hele team spelletjes als 30 Seconds, Perudo, Beverbende en andere kaartspelletjes. Ik doe niet altijd mee, maar als ik mee doe ben ik wel bloedfanatiek. Vooral Perudo vind ik erg leuk. 

Zo, voor vandaag houd ik er mee op. Ik vertel jullie volgende week hoe de rest van de week is verlopen.

Tot dan! 

Lees ook: Liveblog Portugal: Trainingsdag #3
Bekijk ook: Ajax Subs Choice #1: Ten Hag legt de basis