Menu

Digitaal Ajax betreedt voor het eerst de Amsterdam ArenA

Dit voorjaar betreden Europese topvoetballers voor het eerst het virtuele speelveld van hun club. Ajax en Codemasters onthullen vandaag evenbeelden van Ajax-spelers uit het spel Ajax Club Football.

Het spel komt in het voorjaar van 2003 uit voor PlayStation 2. Codemasters zal vijftien verschillende Club Football games uitbrengen, elk gericht op een Europees topteam. Naast Ajax worden er ook van clubs als Manchester United, Real Madrid en AC Milan een eigen editie uitgebracht.

Het Club Football ontwikkelingsteam van Codemasters is momenteel druk bezig met het nabouwen van de indrukwekkendste voetbalstadions van Europa, waaronder de ArenA. Alle wedstrijden in de games vinden plaats in exacte replica’s waarvoor bouwtekeningen en fotomateriaal als referentie dienen. Naast de herhalingscamera wisselen tien verschillende in-game camerabeelden elkaar af om de acties op het veld in televisiestijl weer te geven.

Tijdens Ajax Club Football beleven de gamers de sfeer op het veld zoals op een echte wedstrijddag. Ook de voetbalfans ontbreken niet in het stadion. De ArenA in het Ajax Club Football spel ziet rood van de Ajax supporters die massaal hun clublied ‘Ajax marsch’ ten gehore brengen.

De individuele Club Football games in de serie en de thuisstadions zijn:

CLUB FOOTBALL EDITIES
Ajax -Amsterdam ArenA
AC Milan - San Siro
Arsenal - Highbury
Aston Villa - Villa Park
FC Barcelona - Camp Nou
FC Bayern München - Olympic Stadium
Borussia Dortmund - Westfalenstadion
Chelsea FC - Stamford Bridge
Hamburger SV - AOL Arena
FC Internazionale - San Siro
Juventus - Stadio Delle Alpi
Leeds United - Elland Road
Liverpool FC - Anfield
Manchester United - Old Trafford
Rangers - Ibrox Park

Meer informatie vind je op de Club Footbal-website: www.codemasters.com/ajax Via deze pagina kun je je ook inschrijven op de nieuwsbrief, zodat je over de ontwikkelingen van het spel op de hoogte wordt gehouden.