Menu
Dijks: 'Applaus van de fans doet me erg goed'

Dijks: 'Applaus van de fans doet me erg goed'

Mitchell Dijks mocht na 5 minuten al warmlopen tijdens Ajax - Excelsior na een harde tackle op de enkels van Max Wöber. De Oostenrijker leek aanvankelijk door te kunnen, maar na een halfuur spelen ging de linksback alsnog naar de kant nadat hij zijn knie leek te verdraaien. Voor Dijks waren het zijn eerste speelminuten sinds 24 september.

Hoe voelde het om weer minuten te maken in de ArenA?
,,Heerlijk. In de 5e minuut moest ik al gaan warmlopen. Ik werd door de fans met applaus onthaald, dat doet me erg goed. Ik ben erg blij dat ik weer minuten heb kunnen maken."

'Ik denk dat Ajax goed onder druk kan presteren'

Ben je tevreden over je eigen spel vandaag?
,,Aan het begin was het even wennen, ik kom natuurlijk net terug van een blessure. Heb anderhalve maand geen wedstrijd gevoetbald. Op een gegeven moment kwam ik erin en na een paar minuten voelde ik me gewoon weer lekker op het veld. Dan gaat het weer vanzelf. Ik denk dat ik een degelijke tot goede wedstrijd heb neergezet."

Een trieste aftocht voor Max Wöber...
Een trieste aftocht voor Max Wöber...
Waardoor Mitchell Dijks al vroeg in de wedstrijd moet invallen.
Waardoor Mitchell Dijks al vroeg in de wedstrijd moet invallen.

Je bent een speler die graag mee opkomt. Kan dat minder nu Frenkie de Jong centraal staat?
,,We staan vaak met 3 spelers achterin omdat Frenkie vaak doorschuift. Ik hou natuurlijk van diepgang. Maar nu moet ik met de rem erop spelen, eerst mijn verdedigende taken uitvoeren. De trainer hamert daar ook op."

Door het wegvallen van Wöber en Veltman lonkt er een basisplaats voor je. Hoe belangrijk is de wedstrijd tegen AZ?
,,De opstelling is aan de trainer. De wedstrijd tegen AZ is heel erg belangrijk, we staan gedeeld tweede. Het is een belangrijke wedstrijd, maar ik denk dat Ajax goed onder druk kan presteren."

Tekst: Ajax.nl/Dries Govers
Beeld: Ajax.nl/ProShots