Menu
'Dijks fit genoeg voor een invalbeurt'

'Dijks fit genoeg voor een invalbeurt'

Mitchell Dijks keert voor de return tegen OGC Nice terug in de wedstrijdselectie van Ajax. Dat maakte trainer Marcel Keizer dinsdag, daags voor de wedstrijd, op de persconferentie bekend. ,,Mitchell heeft vrijdag een wedstrijd gespeeld en is fit. In ieder geval fit genoeg voor een invalbeurt.”

De 24-jarige Dijks werd de tweede seizoenshelft van afgelopen seizoen verhuurd aan Norwich City. Hij keerde vervolgens terug in Amsterdam, waar er aanvankelijk geen toekomst voor hem leek weggelegd. Een week geleden liet Keizer weten toch perspectief voor de linkspoot te zien.

Lasse Schöne en Marcel Keizer stonden de pers te woord.
Lasse Schöne en Marcel Keizer stonden de pers te woord.

1 wijziging
De Noord-Hollander speelde vervolgens negentig minuten mee in de besloten oefenwedstrijd tegen Hull City (3-3) en kan mogelijk in de Amsterdam ArenA zijn eerste officiële speelminuten van het seizoen maken. Dijks is de enige wijziging in de wedstrijdselectie ten opzichte van vorige week, zo bevestigde Keizer desgevraagd. Over de opstelling wilde de Ajax-coach niets kwijt.

Keizer stelde in aanloop naar de heenwedstrijd dat de kansen wat hem betreft 50/50 zijn. Daar is na de 1-1-remise op Franse bodem volgens hem geen verandering in gekomen.

Geen favorietenrol
,,Nice is de nummer 3 van Frankrijk, geen misselijke tegenstander dus", stelde Keizer. ,,Maar wij hebben zelf ook een prima ploeg, die vorig jaar nog de finale van de Europa League bereikte. Negen of tien jongens hebben toen veel meegespeeld. Wij vinden van onszelf wel dat we moeten winnen. Maar we geven er meteen bij aan dat het geen makkelijke opgave zal zijn.”

Keizer over ontbreken Balotelli: ,,Een uitstekende speler, maar Plea zal wss op zijn plek spelen. Ook een snelle, vaardige jongen.”#UCL

— AFC Ajax (@AFCAjax) 1 augustus 2017Voor en tijdens de wedstrijd zal er ook worden stilgestaan bij Abdelhak Nouri, de Ajacied bij wie ernstige en blijvende hersenschade werd geconstateerd. Dat zou bij iedereen met een Ajax-hart een emotionele gebeurtenis kunnen worden. Om die reden werd Keizer door het journaille gevraagd hoe hij zijn spelers daarop voorbereidt.

Keizer: 'Kansen zijn fifty/fifty'
Keizer: 'Kansen zijn fifty/fifty'


,,We hebben de jonge jongens erop gewezen wat ze morgen eventueel te wachten staat. Verder is voorbereiden op zoiets heel erg lastig. We zullen morgen, als het zover is, moeten kijken hoe iedereen reageert.”

Lees ook: Wedstrijdselectie Ajax - OGC Nice

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst