Menu
Dijks staat voor jubileumduel

Dijks staat voor jubileumduel

Mitchell Dijks staat op de drempel van een jubileum. De linksback kan zondag in de topper tegen PSV zijn honderdste wedstrijd in de Eredivisie spelen.

Bijna de helft van zijn 99 eerdere wedstrijden op het hoogste niveau van Nederland speelde Dijks voor Ajax: 47. Daarnaast kwam de Noord-Hollander tot 24 optredens voor sc Heerenveen en 28 Willem II. Voor beide clubs was Dijks een jaar actief. Door een sterk seizoen in Tilburg verdiende de linkspoot uiteindelijk een terugkeer naar Amsterdam.

De vraag is wie zondag het initiatief zal hebben tijdens Ajax – PSV. Beide ploegen staan erom bekend de touwtjes in handen te willen hebben. Ajax en PSV zijn de teams met het meeste balbezit van de Eredivisie, gemiddeld zo'n 62 procent.

Schöne
Een belangrijke rol op het Amsterdamse middenveld vertolkt Lasse Schöne. De Deen staat als technisch begaafde speler te boek, maar zorgt er ook vaak voor dat de bal snel in Ajax-bezit komt. Schöne maakte, gerekend over hele wedstrijden, de meeste onderscheppingen van alle middenvelders uit de Eredivisie.

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst