Menu
Dinamo Zagreb houdt hoop

Dinamo Zagreb houdt hoop

Dinamo Zagreb moet donderdag in de Amsterdam ArenA een 0-1 achterstand zien goed te maken tegen Ajax om zich te kwalificeren voor de groepsfase van de UEFA Cup. De Kroaten hebben de hoop niet verloren. ,,We gaan er voor.”

Ajax-trainer Henk ten Cate liet aan het eind van de woensdagmiddag tijdens de persconferentie weten dat Ajax moet oppassen voor Dinamo Zagreb. De 0-1-uitoverwinning is geen garantie op de volgende ronde. In het Kroatische kamp denkt men er net zo over. Branko Ivankovic, hoofdcoach van de koploper in Kroatië, houdt hoop op een goede afloop voor zijn ploeg. ,,De spelers zijn enthousiast en hebben er nog vertrouwen in”, zegt hij in het begin van de avond in de perskamer van de Amsterdam ArenA. Voor hem zit een legertje Kroatische journalisten, die net als de trainer hopen op een stunt. ,,De uitslag van de eerste wedstrijd tegen Ajax doet er eigenlijk niet echt toe”, licht hij toe. ,,Met één treffer verschil is alles nog mogelijk. Zoals verwacht moeten gewoon voor de overwinning spelen.”

Dennis Rommedahl zorgde twee weken geleden in Zagreb voor de enige treffer van de wedstrijd. Dennis Rommedahl zorgde twee weken geleden in Zagreb voor de enige treffer van de wedstrijd.

Bij Dinamo Zagreb, dat afgelopen weekeinde nog de landelijke topper tegen NK Rijeka won, is men niet van plan om heel anders te gaan spelen dan twee weken geleden in de eerste ontmoeting tegen Ajax. ,,We zullen spelen zoals we altijd spelen”, zegt de oud-bondscoach van Iran. ,,Dat betekent dat we proberen de aanval te gaan zoeken. Maar dat is niet altijd even gemakkelijk. Vooral niet tegen ploegen als Ajax.”

Na het korte perspraatje zocht de trainer met zijn ploeg het veld van de ArenA op. Daar werkte de ploeg uit Kroatië de laatste training af in voorbereiding op de topper tegen de koploper in Nederland.