Menu
Diploma en medaille van Stam en De Mul

Diploma en medaille van Stam en De Mul

Meer dan honderd basisschoolkinderen uit Amsterdam ontvingen dinsdag uit handen van Jaap Stam en Tom de Mul een fonkelende medaille en een diploma. Het project Scoren voor Gezondheid werd vandaag op de Toekomst feestelijk afgesloten.

Twintig weken lang werkten de leerlingen van Holendrechtschool en de Morgenster, beide in Amsterdam Zuidoost, keihard aan een gezonde leefstijl. De scholieren werden daarbij de afgelopen maanden aangemoedigd door Ajacieden als Ryan Babel, Edgar Davids en Leonardo. De ‘kids’ sloten op 14 november een heus contract met Ryan Babel, waarin zij beloofden zich twintig weken in te zetten voor een gezonde leefstijl.

Tom de Mul hangt een trotse deelnemer de medaille om. Tom de Mul hangt een trotse deelnemer de medaille om.

De kinderen waren dinsdag op uitnodiging van Ajax op de Toekomst, waar uiteenlopende spelletjes en fit- en gezondheidstestjes wachtten. De leraren en leraressen van de scholen waren voor de gelegenheid gestoken in een Ajax-trainingspak. Na alle activiteiten succesvol te hebben afgewerkt, stonden de scholieren oog in oog met Stam en De Mul. De Ajacieden complimenteerden alle Amsterdammers met hun geslaagde missie. De Ajacieden moedigden de tieners vooral aan om de gezonde manier van leven aan te houden.

Jaap Stam feliciteert een basisscholier met het behaalde diploma. Jaap Stam feliciteert een basisscholier met het behaalde diploma.

,,We hebben heel veel getraind en veel gepraat’’, vertelt de 11-jarige Jude Boateng van de Holendrechtschool. ,,De voetbaltrainingen vond ik het allerleukst.’’ De voetballer van FC Abcoude D3 was zichtbaar trots op zijn diploma - met daarop de handtekeningen van Stam en De Mul - en de bijbehorende medaille. ,,Edgar Davids is bij ons op school geweest. Dat was ook erg leuk.’’
Anne-Marie Claire Meijer van de Morgenster vond het project om een heel andere reden interessant. Zo bracht een dokter een bezoek aan de scholen. Hij vertelde de deelnemers aan Scoren voor gezondheid alles over hun eigen gezondheid. ,,We leerden bijvoorbeeld veel over ons lichaam’’, vertelt de 10-jarige Meijer. ,,Wat we leerden? Bijvoorbeeld hoe lang je lange darm is. Hoe lang? Zo’n zes meter geloof ik.’’

Voor de diploma- en medaille-uitreiking leefden de scholieren zich uit op het voetbalveld. Voor de diploma- en medaille-uitreiking leefden de scholieren zich uit op het voetbalveld.

Scoren voor Gezondheid is een initiatief van de Eredivisie, haar maatschappelijke partner de Sponsor Loterij en het Ministerie van VWS.
Binnenkort meer over de afsluiting van Scoren voor Gezondheid op Ajax TV.