Menu
'Dit geeft boost richting Ajax - PSV'

'Dit geeft boost richting Ajax - PSV'

Lasse Schöne speelde zondag opnieuw een belangrijke rol bij Ajax. De Deense aanvaller maakte in Alkmaar alweer zijn derde doelpunt in twee wedstrijden. Opgeteld bij zijn twee assists in twee duels, kan hij na de eerste 180 minuten Eredivisie een mooi gemiddelde overleggen. Schöne denkt echter vooral in het teambelang: ,,Zeven goals in twee wedstrijden. Dat is een complimentje waard."

Met een grote glimlach verscheen hij na afloop van AZ - Ajax (1-3) voor de camera van Fox Sports. ,,Deze overwinning op AZ geeft een boost richting de topper Ajax - PSV volgende week in de ArenA”, zo sprak de vleugelaanvaller van Ajax. ,,Ons spel was vandaag al een stuk beter dan vorige week. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Vitesse hebben we tegen AZ nauwelijks kansen weggegeven. We hadden alleen zelf meer moeten scoren. We kwamen een aantal keer alleen voor de keeper. Dat soort kansen moet je beter benutten. Nu bleef het onnodig lang spannend met 1-2 op het scorebord. Gelukkig maakte Anwar El Ghazi kort voor tijd een prachtige goal. Toen was de overwinning helemaal zeker.”

Na de 4-1 zege op Vitesse en de 1-3 in Alkmaar heeft Ajax na twee duels zes punten met een doelsaldo van zeven treffers voor en twee tegen. Schöne: ,,Dat is een complimentje waard. Ons team steekt goed in elkaar. We vullen elkaar goed aan. Het resultaat mag er zijn met zeven goals in twee wedstrijden. Nu moeten we dit verder doortrekken.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst