Menu
'Dit is de club waar ik zo trots op ben'

'Dit is de club waar ik zo trots op ben'

Ajax is zondagavond onder grote belangstelling gehuldigd op het grote podium in het Arena-Park. Eén voor één kwamen de spelers het podium om de vierde schaal op rij aan de dik 35.000 fans te laten zien. Trainer Frank de Boer kreeg uit handen van burgemeester Eberhard van der Laan de Frans Banninck Cocq Penning voor zijn verdiensten voor de stad Amsterdam.

Direct vanaf de snelweg vanuit Almelo reed de Ajax-bus naar het podium op het ArenA-park. Op het podium bleken Kenneth Vermeer, Stefano Denswil en Lerin Duarte de beste dancemoves in huis te hebben en was Frank de Boer weer in vorm aan de microfoon. De trainer van Ajax kreeg behalve zijn historische vierde schaal op rij deze avond nóg een bijzonder eerbetoon. Burgemeester Van der Laan vereerde De Boer met de Frans Banninck Cocq Penning. ,,Frank de Boer heeft Amsterdam als trainer vier titels bezorgd maar ook als speler heeft hij de stad al veel gebracht, waaronder de wereldbeker. Bovendien is Frank altijd zo nuchter en daarom zo’n goede ambassadeur.”

Maar ook voor de fans had de stad een cadeau. Op de voormalige Shell-toren prijkt een enorm felicitatiedoek van de stad aan de fans. Voor dezelfde fans had De Boer ook een boodschap: ,,Laten we afspreken dat onze doelstelling is dat wij minder boos zijn op de spelers en dat we nóóit meer boos op deze fans zijn. Als we dat doen, dan beloof ik dat jullie hier weer staan!”

Een waar volksfeest barstte los in het ArenA-park. Een waar volksfeest barstte los in het ArenA-park.

De Boer had behalve oog voor zijn spelers en voor de fans ook nog speciale dankwoorden in petto voor drie man van zijn staf. Hij lichtte Dennis Bergkamp en Hennie Spijkerman speciaal uit én ook Rob Koster: ,,Ik heb in totaal negen titels gewonnen, dat is best veel van de 33 en já we gaan voor tien dat klopt. Maar deze man werkt hier 41 jaar en dit is zijn zeventiende titel. Hij is bovendien nog international ook want hij gaat naar het WK. Met het bereiken van de leeftijd van 65 neemt hij afscheid van Ajax. Hij is fantastisch!”

De Boer ging nog even door: ,,Elke Ajacied die hier staat, verdient het kampioenschap. We hebben zestig wedstrijden gespeeld en dat doe je niet alleen. Dat doe je met de spelers, de staf met de supporters. Jullie zijn fantastisch. Bedankt!”

Als slotakkoord nam aanvoerder Siem de Jong de microfoon over om te gaan zingen. ,,Dit is de club waar ik zo trots op ben”, schalde De Jong over het veld. ,,Dit is de club waar ik van hou. Wij zijn Ajax Amsterdam!”

Na afloop stapten de Ajacieden de bus weer in, voor een feestje natuurlijk. De sfeer was uitgelaten bij de spelers. ,,We gaan genieten met z'n allen vanavond", aldus Lesly de Sa. ,,Ik zag het ongeveer twee dagen geleden wel aankomen. Het is prachtig dat ik mocht starten, het is een heel goed jaar geweest voor mijn ontwikkeling. De titel is enorm belangrijk voor ons, we kunnen nu even ontspannen."

Joël Veltman liep ook met een vrolijk gezicht richting de bus. ,,Er zat toch wel wat spanning op. Het is een opluchting dat de titel binnen is. Het is jammer dat we vorige week de beker niet wonnen, maar dit maakt veel goed." En over zijn rol op het spelersfeest vanavond. ,,Ik houd er wel van om een beetje te kijken als iedereen losgaat, maar zelf ga ik ook zeker wat drinken."

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

De fans zijn blij. Vier op een rij! De fans zijn blij. Vier op een rij!
De Ajacieden feesten net zo hard als de fans. De Ajacieden feesten net zo hard als de fans.
Sommige fans zijn uitzinnig van vreugde. Sommige fans zijn uitzinnig van vreugde.
Rob Koster op de schouders! Rob Koster op de schouders!